Try Out? Try More!

Veel nieuwe leden kwamen er niet, maar belangstelling was er zeker…

Zaterdag 25 November stroomde het clubhuis van Jubal vol met mensen. Maar om nou te zeggen dat het allemaal potentiële nieuwe leden waren… nee. Veel leden en oud-leden, maar toch hier en daar enkele belangstellenden… Wie dacht dat het storm zou lopen en dacht dat er om 13:00 uur honderden of misschien tientallen mensen zouden dringen om een kijkje in de Jubal keuken te mogen nemen is toch vrij naïef. Je moet dan ook niet teleurgesteld zijn dat er hooguit vijf echt geïnteresseerden kwamen (waaronder 1 voor Jong Jubal).   Die vijf mensen hebben wel degelijk een positieve blik in de keuken van Jubal kunnen werpen, want in een ontspannen sfeer werd er gedemonstreerd hoe Jubal repeteert: geconcentreerd, met het doel de muziek en bewegingen te perfectioneren, maar toch heel ontspannen en met een flinke dosis humor. Het clubhuis was speciaal voor de gelegenheid omgetoverd tot een Jubal-clubhuis met aan de muren diverse corpsfoto’s uit de 89 jarige geschiedenis. Ook alle in het archief aanwezige uniformen kregen een plaatsje aan de muur en er waren stands met uit te proberen instrumenten. Om 14:00 uur werd er begonnen met de repetitie. Zo werd de dag ook op een andere manier nuttig gebruikt. Bij de drumline en bij de hornline waren enkele belangstellenden blijven kijken, terwijl de colorguard het helaas zonder publiek moest stellen. Er werd dus goed gerepeteerd en aan het einde van de middag repeteerde de hornline buiten om het nieuwe ‘Camel Ride’ eens in een andere akoestiek te testen dan het zompige baritone-hok. En dat klonk eigenlijk best aardig. Zeker gezien het feit dat we het nummer nog maar vier weken spelen. Daarna kwamen natuurlijk de nieuwe/ouwe straatnummers ‘Valéro’ en ‘Into Spain’ aan bod. Al met al kun je toch spreken van een geslaagde dag! Er is goed gerepeteerd en als we deze dagen wat regelmatiger organiseren, wordt de drempel steeds lager en de belangstelling vanzelf groter, want met 1 try-out neem je de drempel van “voor Jubal moet je zeker op het conservatorium studeren” niet weg…