Opening jubileumjaar

Dordts gezellig, het is een uitdrukking die de laatste tijd steeds meer opduikt in Dordrecht. Bij Jubal zat het met de gezelligheid al langer snor, zo ook gisteren op de jubileumreceptie en gelijktijdig de opening van de fototentoonstelling in het Jubal Muziek Centrum.

Het negentigjarige jubileumjaar werd afgelopen zaterdag (7 april), ingeluid met leden, oud-leden en trouwe aanhangers. Het clubhuis was door een enthousiaste groep vrijwilligers, omgetoverd tot een nostalgisch geheel, waar medailles, foto’s, instrumenten en prijzen vroegen om de aandacht van de bezoekers. En die aandacht kregen ze. Na het muzikale gedeelte…

Want bij aankomst was er natuurlijk eerst een receptie met muziek van JD’s bigband, waarna Jong Jubal en Jubal op het naastgelegen pleintje een gedeelte van het nieuwe repertoire ten gehore brachten. Het klonk nog niet vlekkeloos, maar zeker luisterwaardig.

Daarna werd de fototentoonstelling geopend. In het clubhuis zorgden de oud-leden ervoor dat bij iedere medaille en bij iedere foto wel een verhaal ‘daarachter’ bekend werd. Het gaf de huidige leden het besef welke meerwaarde de historie aan Jubal geeft.

 

Drums met Dynasty

Nadat er ’s ochtends nog gerepeteerd was op het Pearl-materiaal, was de drumline ’s middags al op Dynasty instrumenten te beluisteren. De deal was al een tijdje rond, maar vol trots kon Jubals voorzitter de drumline al tijdens het optreden bij de jubileumreceptie op het nieuwe instrumentarium presenteren.

Het merk dat in Amerika reeds Blue Devils onder contract heeft, gaat in Europa de samenwerking met Jubal aan.

Opmerkelijke veranderingen? Waren de kuipen van Pearl goudkleurig, de drums van Dynasty hebben een grove zilver/zwarte tint. En de tenors spelen vanaf dit jaar niet op vijf, maar op zes toms. Kick ass!