Jubal 2002 “Variations in Jazz”

Menig speakertekst van Jubal bevat de zin “Jubal zou Jubal niet zijn …..” en dat is niet voor niets. Jubal kan die zin volgend jaar ook weer goed gebruiken want Jubal zou Jubal niet zijn als ook dit keer weer een volledig nieuwe show voor u , het publiek en de fans, gebracht gaat worden.. De 2002 show, met als werktitel “Variations in Jazz” zal een breed scala aan verschillende Jazzinvloeden herbergen en wordt, zoals de laatste jaren ook al het geval was, puur door eigen leden gearrangeerd en ontworpen.

Jubal opent de show met het spetterende up tempo nummer “Ya Gotta Try”van Sammy Nestico. Deze jazz en drumcorpsklassieker is al door diverse korpsen gespeeld, waaronder 3 keer door de Blue Devils. Uiteraard zal dit nummer met het bekende Jubalsausje overgoten worden. Volgend stuk in de show is de ballad “Second Chances” van saxofonist Gordon Goodwin. Dit schitterende nummer biedt ruimte aan een flugelhorn solo welke opbouwt naar een dubbel forte middenstuk om vervolgens weer langzaam weg te ebben. Ondanks dat dit een rustig nummer is, is er toch een sterk ritmische zes-achtste ondergrond waardoor dus ook de percussion sterk bij dit nummer betrokken zal zijn.

Het derde nummer zal veel mensen bekend in de oren klinken maar toch ook weer niet. Ook dit nummer is van de CD “”Goodwin’s Big Phat Band” en is getiteld”Sing Sang Sung” Inderdaad enigszins gebaseerd op het welbekende “Sing Sing Sing”. In dit nummer komen alle verschillende onderdelen van Jubal ruimschoots aan bod en u zult merken dat de pleziervonken er vanaf gaan spetteren.

Als laatste het nummer “Flamengo Legato” van John Tesh. De titel klinkt Spaans en het origineel is dat ook. Jubal zal echter dit nummer zodanig bewerken dat deze melodie lekker jazzy gaat klinken en op deze manier een vlammend einde aan de “Variations in Jazz” show zal brengen. Jubal hoopt met deze show wederom een flink brok origineel entertainment te kunnen gaan brengen op de Nederlandse evenementen en ver in het buitenland.

Overigens is Jubal nog steeds op zoek naar enthousiaste mensen die volgend jaar mee willen doen met Jubal. Zowel voor Brass, percussion en guard wordt er op zaterdag 20 oktober van 13:00 tot 16:00 een open repetitie gehouden in het JMC.

 

Zorg dat je het mee gaat maken !!!!

Muzikale arrangementen:

Ron Wassink (Brass)

Edwin Bogert (Brass)

Ramon Opmeer (Field Drums)

Barry Boerrookhuizen (Front Percussion)

Visuele ontwerp:

Ronald van der Windt/Paul Vernes (showdesign)

Cassandra van Opstal (guard)

Mignon Opmeer (guard)

Martin Blankestijn (guard)

Staf@jubal.org