Jong Jubal in Katwijk

Op een door de weekse donderdagavond, 18:00 uur, vertrok een bus met zo’n 45 kinderen richting Katwijk. Niet iedereen was al terug van vakantie, dus met een kleinere ploeg zou er die avond een show worden gelopen. Uiteraard stond er een flinke file en dus kwam Jong Jubal te laat aan. Maar na supersnel omkleden en geen warming up kon Jong Jubal toch nog op tijd aan de streetparade beginnen. De aparte sound en het enthousiaste repertoire en niet te vergeten de screaming solo’s in Flamenco, maakten een goede indruk op het publiek. Het taptoeterrein was echter weer een tgenvaller. Het was niet diep genoeg en in het midden een stoep, een fietsenrek en 14 bomen. Niet echt ideale omstandigheden om een goede show neer te zetten. Na een merkwaardige versie van de speakertekst (ook dat hoort er bij) kon Jong Jubal met de show beginnen. Met veel lef en power werd aan Granada begonnen en liep lekker over in de herkenbare klanken van Brazil. Hier en daar liepen er mensen achteruit tegen een boom op, maar echte ongelukken gebeurden er gelukkig niet. Samba e Basta viel ook goed in de smaak bij het publiek. Flamenco maakte veel indruk en de solisten kregen steeds een luid applaus. Een prima optreden, zeker gezien het feit dat er veel leden ontbraken, er de avond ervoor pas voor het eerst was gerepeteerd(!) en de conditie van het taptoeterrein niet echt optimaal was. De 21e september, op de jubileumtaptoe van Jong Jubal op het DFC-veld, zal dat allemaal veel beter zijn en dan gaan we wat beleven! De kaarten zijn dan 3 Euro en de opening door de Jubal & Jong Jubal hornline begint om 19:30 uur. Zorg dat je er dan bij bent!