Jubal maakt professionele audio-opnames

Afgelopen zaterdag stond voor een groot deel in het teken van de audio-opnames voor de nieuwe CD. Jubal heeft er dit jaar voor gekozen om in zee te gaan met het bedrijf Sound Catchers. Een professioneel team dat veel ervaring heeft met het maken van audio-opnames van muziek-verenigingen. De opnames vonden plaats op het veld van Sportpark Schenkeldijk in Dordrecht. Het veld veranderde in een “openlucht-studio” door de tientallen microfoons, vele kabels, standaards en apparatuur. Het belooft een geweldige stereo-opname te worden van het programma 2006: The Chase, aangevuld met diverse straatnummers en oefeningen. Te Koop vanaf Evening with the Stars, vrijdag 30 juni in Dordrecht

Het team van Sound Catchers was al erg vroeg aanwezig in Dordrecht om alles op te stellen. Het opbouwen van de microfoons, standaards en apparatuur koste al vele uren, daarna begon het inregelen. Microfoons werden per instrumentengroep neergezet. Iedere sectie kreeg twee microfoons, zodat iedere sectie ook in stereo werd opgenomen. Verder werden ook microfoons neergezet voor de “overhead-sounds”. Alles is opgenomen op 24 kanalen, de nabewerking in de computer zal de komende weken plaatsvinden. Daarin kunnen bijvoorbeeld bepaalde secties harder of zachter worden ingeregeld.

Het inregelen van de microfoons werd gedaan met behulp van Jong Jubal, die ’s ochtends ook repeteerde op de Schenkeldijk. Zij mochten voor de microfoons gaan staan om te kijken en vooral te luisteren of alle microfoons goed staan afgesteld. Daarna was het de beurt aan Jubal, iedereen moest voorspelen, individueel, maar ook per sectie. Daarna begon het opnemen van de show, wat behoorlijk veel geduld vergde van de leden. Het moest natuurlijk regelmatig opnieuw gespeeld worden om een perfecte audio-opname te krijgen. Het nam dan ook een groot deel van de middag in beslag, maar het resultaat mag er zijn.

Er was constant overleg tussen de staf van Jubal en het audio-team. De staf kreeg koptelefoons op om te luisteren naar het resultaat. Diverse sessies werden opgenomen. Nu zal de nabewerking, opnieuw in nauwe samenwerking met de staf, plaatsvinden. Het belooft een geweldige opname te worden. Het streven is dat dat de CD tijdens Evening with the Stars, vrijdag 30 juni aanstaande, wordt gepresenteerd. Hij zal dan voor 10 euro te koop zijn in de boosterstand en uiteraard in de Internetshop.