Dag 13 (wo 2 aug) Wayne Pennsylvania, Valley Forge Military Academy & College

Na een mooie dag in Washington hebben we nu drie nachten achter elkaar op dezelfde plek: Wayne in de staat Pennsylvania. Dat is wat in- en uitpakken voor de club fijn, want de koffers hoeven pas vrijdagmiddag terug de bussen in.

De Director of Music van de Academy blijkt iemand te zijn die we nog uit de jaren ’80 – begin ’90 kennen, een Engelsman die zijn carriëre hier in de States heeft gezocht. Zelf liep hij in Engeland ooit bij de Blue Stars, Southern Knights en Blue Eagles en was stafflid van onder andere Dagenham Crusaders, Mayflower en Senators. Het blijkt dus wel weer dat het muziekwereldje erg klein is.

De zaal waar het corps slaapt is gigantisch. Er kunnen makkelijk drie basketball velden in en er zijn tribunes ook. Jammer genoeg is er geen airconditioning. Pioneer drum & bugle corps komt vannacht hier aan en zullen in een andere zaal slapen. Aanvankelijk zouden ook Bluecoats hier slapen, maar die hebben op het laatste moment afgezegd. De keuken-trailer staat inmiddels weer op de juiste plek en na het ontbijt kon om half begonnen worden met de repetitie. Een mooi veld konden we gebruiken met tribune en toren.

De temperaturen van 110 graden (43 celsius) vielen niet zo op omdat er op de heuvel waar we repeteerden een aardig windje stond. De korte fruit-break (inmiddals al omgedoopt tot Olvarit fruithapje) deed de leden goed en er werd voor de lunch nog hard gewerkt aan de opener van de show.

In de tussentijd zijn we als organisatie druk in de weer geweest om alsnog een plek in de contest in Bensalem diezelfde avond te krijgen, maar daar kon DCI helaas geen autosaie voor geven, zo meldde Dan Acheson. Dat is een heel verhaal, maar daar gaan we nu niet op in. Het komt er op neer, dat Division I corps altijd voorrang hebben en eerste keus. Ze konden ons geen spot geven in die show zonder dat ze in de problemen zouden komen met de andere corps. Vreemd allemaal, maar geheel volgens de regels.

Een ander iets wat veel tijd en moeite kost is het omzetten van de tickets van twee leden die helaas naar huis gaan. Telefoontjes heen en weer naar KLM leverden helaas niets op. Nederlands’ trots toch die luchtvaartmaatschappij? Nou, wat Jubal betreft absoluut niet. Allereerst verliep het met de tickets al niet al te soepel, daarna met de bagage (contrabassen), geen mogelijkheid tot begeleiding op Schiphol, geen soepele condities zoals van tevoren wel aangekondigd,… Nee,.. als we dat vergelijken met Singapore Airlines vier jaar geleden,.. dan waqs dat echt Top-Of-The-Bill,… en de KLM? Een dikke onvoldoende!

Maar goed… er wordt nu via het reisbureau onderzocht ofdat er morgen al vanaf New York vertrokken kan worden. We zullen zien.

De middagrepetitie was een wel heel bijzondere. Misschien wel de leukste uit de hele Jubal carriere. In ieder geval voor de hornline. We hebben met een beetje aandringen weten te bereiken dat we het buitenzwembad mochten gebruiken, en dat hoef je tegen Juballers maar één keer te zeggen. Iedereen lag in no-time in het bad. Heel bijzonder was wel dat de hornline (brass) de repetitie letterlijk in het zwembad hield. Alle instrumenten gingen mee het water in. Een unieke belevenis! En een uiterst komisch gezicht ook.

Diner met pastasalades bij de truck en in de avonduren wederom een repetitie. De muzikale aanpassingen en drillwijzigingen in de opener zijn uitvoerig aan de orde geweest. We moesten de runthrough wat vaan de vroege kant doen, omdat de verlichting in het stadion niet gebruikt kon worden. Op zich geen probleem… eh sorry,.. ongemak…Wat bijna wel roet in het eten gooide maar waar naderhand erg om gelachen is, was dat precies toen alles klaar gelegd was voor de run en iedereen zijn/haar plekje op het veld innam, het sprinklersysteem aanging aaneen kant van het veld. We hebben toen maar op goed geluk het hele veld omgedraaid en naar de achterkant de show gespeeld. Hedt risico zat er natuurlijk in dat binnen tien minuten alle andere sprinklers ook aan gingen. Dat werd ons bespaard, al had het wel een heel komisch gezicht geweest!

Nog even een lekker broodje hamburger bij de truck en snel de lichten uit. Morgen gaan we naar de BIG APPLE.,… New York City dus. Vroeg uit de veren om maximaal van de dag te kunnen genieten.