Dag 15 (vr 4 aug) Allentown, altijd een mooie contest

Na een leuke en lange dag in new York City was het vrijdagochtend weer vroeg uit de veren.

We hebben overdag een uitgebreid repetitieblok op het hoofdveld gehad tot 13:00 uur. Daarin is hard gesleuteld vooral aan Scene 3, de ballad. Figuren zijn opnieuw correct neergezet en met een kleine correctie hier en daar is het er een stuk op vooruit gegaan.
Om een uur of half twaalf was er de gebruikelijke fruit-break en even na 13:00 uur kon men na een goede runthrough aan de lunch. De truck werd geladen bij het veld en zou kort daarna al vertrekken richting Allentown.
Op de Valley Forge Military Academy bleek ook nog een klein winkeltje te zijn waar kaarten gepost konden worden en waar nog wat aan snoep, cola en dergelijke voor onderweg gekocht werd. Ook kochten enkele leden een T-shirt van de Academy.
Nigel Jackson van de Academy werd nog bedankt en voorzien van de nodige Jubal-souvenirs voor al zijn hulp tijdens deze dagen. Hem zagen we in het stadion overigens weer terug in de Crossmen Alumni stand.
Bij aankomst in Allentown bleek dat we het eerste corps na Phantom Regiment te zijn. Dat betekent dus dat je met je trucks en bussen helemaal aan het einde van de parkeerstrook in Linden Street komt te staan. Dat is later op de avond natuurlijk wel makkelijk om direct weg te kunnen.

De trucks kwamen iets later aan dan de bussen, dus echt gek veel tijd voor een uitgebreide warm-up was er niet. Na het omkleden bleef het corps naast de trucks voor de warm-up.
Allentown is een echt social-event. Dat kan ook niet anders als je de omgeving bekijkt. Langs Linden Street is een gigantisch park waarin alle corps de warm-ups doen. Op zaterdag houden veel fans in het park een barbecue voorafgaand aan de show.
Al Chez, trompettist van de David Letterman Band opende het evenement, waarna Jubal het spits van de DCI Eastern Classic 2006 om half zeven afbeet. Het publiek druppelt op dat moment nog geleidelijk aan het stadion binnen en zoekt een plekje op de immense betonnen tribune. Helaas was het upper-deck gesloten vanwege veiligheid. Tijdens de show zat er toch zeker een 4000 man publiek op de tribune. Het publiek was ietsje matter dan afgelopen zaterdag in Atlanta. Dat bleek later op de avond ook bij andere corps te zijn, dus het lag gelukkig niet aan ons.

De show verliep best goed, maar we hebben absoluut meer in ons mars. Vincent had met zijn gefluit wederom veel succes. Er wordt door sommigen al verwezen naar een Velvet Knights aanpak die we in onze show hanteren. De Amerikanen waarderen humor in shows heel erg. Dus wat dat betreft zitten we goed. Na de show kreeg hij een interview voor de DCI website. Dat zal er wel eerdaags op staan.
Het grootste gedeelte van de show is een heel stuk cleaner dan ooit geweest is. Figuren staan er veel netter en doorzichtiger bij. De color guard draait op volle toeren mee en heeft haar equipment werk ook veel beter op orde. Nog wel wat kritieken op de uitstraling, maar datgeldt voor meerdere lines.
We waren deze avond wederom de enige Division II deelnemer, dus wederom een gouden plak. Jammer dat onze DM Sander in de veronderstelling was dat er geen retreat was, dus hij was de enige ontbrekende DM tijdens de Award Ceremony.
Na onze show kregen we bij de food-truck een lekkere Hollandse hap voorgeschoteld: Karbonade, aardappelpurée en bonen. Erg lekker!
Lisa Gilmer (een oud-bekende bij de meeste oudere Juballers – liep ooit bij de Reading Buccaneers en heeft al sinds 1984 contacten met Jubal) was woensdag al op onze repetitie aanwezig. Ze zou aanvankelijk donderdag ook een dagje New York met ons meemaken, maar heeft dat vanwege de hitte toch maar niet gedaan. Bij het diner vanavond bleek waarom. Ze heeft de donderdag benut om heerlijke koekjes voor heel het corps te bakken. Deze kwam ze kort voor vertrek naar Allentown afgeven. Dankjewel Lisa!!!
Geleidelijk aan zochten de Juballers een plekje op de tribune op om de rest van de avond naar de Division I corps te kijken. Het tweede deel van de avond was dan ook het meest interessant: Boston Crusaders, Glassmen, The Cadets, Phantom Regiment en Cavaliers.
Het was leuk weer wat leden van de Glassmen, die nog niet zo lang geleden bij ons in Dordrecht te gast waren te zien en spreken. Er zijn best veel Juballers die met hen emailadressen hebben uitgewisseld.
De Cadets show zit boordevol decorstukken en moet je echt een paar keer gezien hebben, wil je het programma een klein beetje kunnen volgen.
Phantom Regiment heeft dit jaar wederom een weergaloze hornline. Wat een sound!!!
Cavaliers is zonder twijfel het meest spectaculaire van alle deelnemers. Ongelofelijkw at zij weer in hun drill voor kunsten uithalen. De guard beweegt zich als robots voort. Hun score zit al boven de 95 punten. Waar gaat dat naartoe??
Om een uur of elf zijn we de bussen in gestapt voor een rit naar Berlin Center, iets ten westen van Youngstown, in de staat Ohio. Met een stop onderweg bij een Wal-Mart voor de benodigde inkopen (voornamelijk snoep, chips en soft-drinks) kwamen we hier om een uur of half zeven vanochtend aan. Lekker snel gereden dus.
Toen we overigens net uit Allentown vertrokken leek het er erg op dat bus 1 problemen had met de motor. Deze sloeg een aantal keren op de weg spontaan af. Waarschijnlijk oververhitting. Inmiddels ligt het hele corps verdeeld over een stuk of 6 zalen en lokalen te slapen. De contacten met de band director van deze school zijn er sinds vorig jaar toen ik hier met Blue Devils enkele dagen te gast was. Blue Devils is hier overigens op dezelfde tijd vertrokken als wij uit Allentown. Ze hebben hier de laatste drie dagen hard gewerkt aan de veranderingen in de show. Band director Aaron Holman hoefde er niet lang over na te denken om ons deze overnachting te bieden.
Vandaag staat er een repetitie van 13:00 tot 17:00 uur op het programma en van 18:30 tot 20:30 uur. Daarna is het weer inpakken geblazen en op weg naar Michigan City, Indiana.

Uitslag van de contest:

(DCI Major) DCI Eastern Classic, Allentown, PA
August 4, 2006
Place Corps Score
DIVISION I
1 The Cavaliers 95.575
2 Phantom Regiment 94.600
3 The Cadets 92.875
4 Boston Crusaders 87.925
5 Glassmen 85.550
6 Colts 83.300
7 Blue Stars 80.600
8 Capital Regiment 80.225
9 Mandarins 77.050
10 The Magic 74.950
11 Esperanza 72.850
12 Pioneer 69.875

DIVISION II
1 Jubal 69.975