Instructeur Clay Wacholz versterkt brass-staf Jubal

Jubal is trots te melden dat Amerikaan Clay Wachholz wordt toegevoegd aan de Jubal brass staf voor het nieuwe seizoen 2007. Clay heeft als instructeur jarenlange ervaring opgedaan bij diverse drumcorps waaronder The Madison Scouts en de laatste jaren bij Phantom Regiment. Clay is tegenwoordig woonachtig in Brussel waar hij les geeft op de internationale school en dat geeft hem de mogelijkheid om met de Jubal hornline aan het werk te gaan. Uiteraard is Jubal erg blij dat Clay “ja” heeft gezegd om het instructieteam van Jubal te komen versterken.

Als Bariton speler heeft Clay bij Thunderbolts (1979), Pioneer (1980-1984), and Madison Scouts (1985-1989) gelopen. Daarna heeft hij van 1991 tot 1997 The Madison Scouts hornline lesgegeven. Na 1998 Heeft Clay 3 jaar bij Capitol Sound gewerkt om in 2001 terug te keren naar de Madison Scouts als captionhead brass. Verder heeft hij gewerkt met de fantastische hornline van DCI-topper Phantom Regiment, dat was in 2005 en het afgelopen seizoen, 2006. Ook was hij betrokken bij het Madison Scouts Alumni Project in 2006.

Clay is afgestudeerd aan de Universiteit van Madison Wisconsin (Bachelor) en aan de Universiteit van Michigan (Music Master) beide in Music Education. Hij is nu de directeur Bands op de internationale school van Brussel. Al langere tijd waren er contacten tussen Clay en Jubal. Afgelopen zaterdag was hij op uitnodiging van Jubal op de DCE-finals in Rotterdam. Hij was erg enthousiast over de groep en heeft er super veel zin in om aan de slag te gaan bij Jubal. Hij zal regelmatig naar Dordrecht afreizen om de brass van Jubal les te geven.

Clay zal ook actief zijn als clinician in heel Europa. Hij heeft al veel ervaring zelfs in Argentinie en Brazilie. Mocht je als corps of band interesse hebben om Clay als clinician te verwelkomen dan kan je contact opnemen met staf@jubal.org