Jubal sluit seizoen af met Champions Gala

De leden van Jubal hebben zaterdagavond nog één keer gevierd dat ze afgelopen seizoen Nederlands en Europees kampioen zijn geworden. Het clubhuis JMC was omgebouwd tot een sjiek danspaleis, en in deze fantastische entourage werd de Champions Party gehouden. Het werd een geweldig feest met DJ’s, VJ’s, een live band en veel special acts. Ook werden veel leden gehuldigd voor hun jarenlange lidmaadschap (twee zelfs 70 jaar!!!). Natuurlijk keek iedereen ook uit naar de uitreiking van de awards.

Het Champions Gala begon om 20:00 uur, maar de eerste leden stonden al een half uur eerder voor de deur te wachten. Buiten werden ze opgewacht door Silverman.nl, een prachtig levend standbeeld mét trompet in zijn handen. Hij was gaan staan op de verhoging voor het clubhuis. Het rode licht dat op zijn zilveren pak scheen en de fakkels die voor de deur brandden, zorgden voor een bijzondere aanblik. Even later kwam hij ook nog even in het clubhuis staan en natuurlijk wilden veel leden met Silverman op de foto.

ImageBij binnenkomst in het clubhuis vielen er veel oooh’s en aaah’s, het JMC was volledig getransformeerd. Je kende het nauwelijks nog terug. Een prachtig, sjieke uitstraling met zwarte en witte doeken, tientallen spotjes en andere lampen, honderden zilveren kerstballen aan het plafond, planten, twee podia, kaarsjes en ga zo maar door. Hier is echt enorm veel werk door de feestcommissie verzet om dit voor elkaar te krijgen. De sfeer was direct gezellig, mede door een pianist die iedereen welkom heette met lekkere relaxte muziek. Het clubhuis stond in no-time helemaal vol.

ImageOm negen uur begon het programma, het licht ging in één keer uit en er werd een openings-tune ingestart met veel lichteffecten en teksten op en een groot scherm. Daarna werd de voorzitter onder escorte naar het podium gebracht. Hij opende de avond en verwelkomde direct dhr. en mevr. Scheurkogel, dat zijn de zoon en schoondochter van de oprichter van Jubal in 1911, dhr. Scheurkogel. Zij vonden het heel bijzonder om bij deze avond te zijn en ze hadden zelfs nog twee cadeau’s meegenomen. Een boekje van het 12,5 jarig bestaan van Jubal (1923) en een boekje van het 25 jarig bestaan van Jubal (1936), twee unieke exemplaren. Hylarisch was het moment waarop dhr. Scheurkogel moest erkennen zelf nooit lid te zijn geweest van Jubal, voorzitter Bert van Maaren beloofde hem een inschrijfformulier toe te zenden.

En toen was het tijd voor de toost. Alle-staffleden kwamen met een dienblad champagne binnen. Helaas was het niet mogelijk om iedereen een glas te geven, er waren veel meer mensen (zo’n 150 man) in het clubhuis dan aanvankelijk was gedacht. Maar het ging om het gebaar en er was genoeg andere drank. Er werd geproost op één van de meest succesvolle seizoenen uit de Jubal-historie (nieuw-uniform, USA-tour, Nederland- en Europees kampioen en 95-jarig bestaan), én er werd geproost op het nieuwe seizoen. Want dan staat er wéér een groter én beter Jubal op het veld!

Dat de geschiedenis van Jubal erg rijk is, bleek wel bij het volgende onderdeel: de huldiging van de jubilarissen. Het begon nog met respectabele lidmaatschappen van 5, 12,5 en 25 jaar, daarna nam erevoorzitter Wim Opmeer het over. Na een introductie op het videoscherm van het oude Jubal-nummer Mina, werden de leden van 40 jaar en meer gehuldigd. Er stonden zelfs heren op het podium die 70 jaar lid zijn!!!! Een bijzonder gezicht om al deze heren op het podium te zien staan en ze kregen dan ook een luid applaus van de jonge leden.

Intussen had de inmiddels beroemde Jubal-vermaak-band zich voorgesteld met een paar lekkere nummertjes, en ook onze eigen DJ’s Ruben en Dyon hebben stevig van ze zich laten horen. De uitreiking van de awards is ook altijd zo’n vast onderdeel van de feestavond. Als eerste werden alle lines bedankt, daarna was het tijd voor de individuele award. Die werden uitgereikt op twee podia, door de gigantische volgspot werd iedere keer duidelijk gemaakt waar het publiek nu weer moest kijken. Best Member werd Erwin de Bock, de overige award-winnaars staan onder dit verhaal. Na de award-uitreiking werd afscheid genomen van de stoppende leden, en na een intermezzo van de band, werd nog een keer gekeken naar de finals-show op die memorabele zaterdagavond in Rotterdam.

En toen, het was inmiddels elf uur, kon het feest losbarsten. DJ Ruben zette een stevig stukje muziek in, ondersteund met wazige VJ-beelden op het grote scherm. De rookmachines en een gigantische batterij disco-lampen maakten van het clubhuis een hippe nachtclub. De party begon met vette dance-muziek, maar al snel volgde ook de feestmuziek en de klassiekers. Intussen gingen de acts gewoon door, zo was de mobiele cocktail-bar van Hans een doorslaand succes, gratis cocktails voor iedereen! Een paar jongens van het percussion lieten zich nog van hun beste kant zien en er was een dance-act van de guard.

Om twee uur was het feest écht klaar, na de zoveelste “heb je even voor mij……”. Niemand wilde weg, maar aan alles komt een eind en dus ook aan dit fantastische feest. Jubal… party-corps forever!!!!!

Best Member 2006 Erwin de Bock
Most Promising Member Ramona Kreukniet
Best Rookie Jeroen van Dongen
Best Line Baritons
Best Marching Member René van Doorn
Best Performer Anniek Boven
Best Brass Member Erik van Doorn
Best Percussion Member Ruben Lourens
Best Guard Member Sandra van Andel

Fun awards
Assistente van dr. Beat Ricardo Duavillier
Best buss marcher in history to be proud to march the buss for ever Martin Vos
Triple B Whistle Vincent Brinkhof
Medisch Centrum West Tiny de Kubber
Ik vraag het voor de zekerheid nog één keer… Sarah Walraven
Red Pepper Dyon Stroop