Kerst-ensemble van start

Voor het 15e achtereenvolgende jaar gaat het Jubal kerst-ensemble weer van start. Het kerst-ensemble zal dit jaar optreden in Breda, Gouda en een aantal keer in Dordrecht. Het repertoire bestaat uit kerstliederen in een semi-klassiek en jazzy-jasje. Eigen composities alsook arrangementen van Barbara Streisand, Harry Connick jr., The Carpenters, Whitney Houston etc staan garant voor een muzikale happening op hoog niveau. De ervaringen van de laatste 15 jaren met het publiek zijn bijzonder positief en het gevoel is volstrekt wederzijds!

Ook dit jaar zal Jubal’s kerst-ensemble in Breda openen (9 december 2006). Op 12 december 2006 zal het inmiddels internationaal bekende festijn Gouda bij Kaarslicht muzikaal worden opgeluisterd. Op 17 december treedt het kerst-ensemble op tijdens de kerstmarkt in Dordrecht. Optredens in het buitenland zijn er dit jaar (vooralsnog) niet. Tot slot opent het kerst-ensemble de premiere van het Kerstcircus Royal op 21 december a.s.

In het winterseizoen wordt het nieuwe repertoire uitgedacht, gearrangeerd en ingestudeerd. Ondanks die tijdsdruk bestaat er vanaf de maanden november en december ruimte om een alternatief (d.w.z. anders dan het reguliere) programma te brengen: een modern Kerst-ensemble. Dit ensemble bestaat uit ca 35 muzikanten die geheel zonder elektronische versterking tot doel heeft: publiek amuseren!

Naast de muzikale hoogstandjes is de grootste kracht van dit ensemble de creativiteit, flexibiliteit maar vooral het vermogen om zich aan te passen naar de lokale omstandigheden. U zult een brass-ensemble in ongedwongen sfeer zijn repertoire aan u voorbijkomen. Het brass-ensemble dat zich laat bijstaan door slechts één drumstel, staat onder leiding van John Franken. Voor meer informatie over het kerst-ensemble van Jubal, Jong Jubal, Big Band, en andere activiteiten / wetenswaardigheden, mail naar info@jubal.org