“Let it Rain” in Gouda

Dinsdagavond 12 december was de traditionele Kaarsjes-avond in Gouda. Ook de Jubal All Star X-Mas Band was weer van de partij, maar dit jaar was het toch even anders dan voorgaande jaren.

Dit jaar geen last van de kou, maar wel van de regen. Om die reden was het denk ik ook niet zo druk op het marktplein en wellicht ook omdat er dit jaar geen koninklijk bezoek was.

En dat terwijl door die regen en de natte kinderkopjes op het plein het plaatje er eigenlijk mooier op wordt…. Lees verder voor het hele verslag van deze avond in Gouda.

Maar ja… als het blijft doorregenen dan is het natuurlijk minder leuk en moet je wel een die-hard liefhebber zijn om dan te blijven kijken. Die waren er gelukkig nog genoeg, al was het dan wel minder dan vorig jaar. Je hoefde tenminste niet te dringen door de drukte om je muziekstandaard op te zetten. Ieder nadeel heeft zijn voordeel…

En het repertoire swingt ook in de regen en er werden diverse creatieve manieren bedacht om de muziek in het donker te kunnen lezen. Wat vooral opviel was dat een aantal lines meer zelfvertrouwen had gekregen in vergelijking met Breda. De Mellophones waren in ieder geval meer op dreef dan in Breda. Onder luid applaus werd het hele kerstrepertoire gespeeld en het publiek wilde zlefs nog een toegift. Nadat de dirigent er samen met het publiek uit was gekomen, werd er besloten met Rudolph the Rednosed Reindeer.

Na de laatste ‘gig’ werd er besloten met een soort corpsphoto onder de grote kersboom bij het Gotische stadhuis. Daarna konden we weer de file in naar huis.

Meer foto’s kun je vinden in deze webgallerij: