Jubal 2007: “Lost”

Jubal drum & bugle corps uit Dordrecht is in 2007 de weg kwijt. Met haar nieuwe programma “Lost”, wat zoveel betekent als “verdwaald zijn”, denkt Jubal wederom met een volledig originele en energieke show op de velden te verschijnen. De succesformule van 2006, waarmee Jubal Europees kampioen werd, zal zoveel mogelijk worden gevolgd. Een van de belangrijkste factoren voor een drumcorps show is het publiek gedurende 11 minuten op zeer intensieve wijze mee te nemen door verschillende emoties.

De emoties die je doormaakt als je daadwerkelijk de weg kwijt bent en geen idee meer hebt waar je bent, zijn heftig. Van verwarring naar op zoek gaan, van chaos tot agressie, van opgeven tot bezinning… alle elementen komen terug! Waarom word je toch steeds weer de verkeerde kant opgestuurd en hoe komt het dat het wel lijkt of je steeds weer op het zelfde punt uitkomt?
De opvolging van emoties vormt de rode draad in het programma. Op deze lijn worden alle visuele en muzikale ideeën gebaseerd. Wees echter niet bang dat Jubal een moeilijk verhaal zal proberen uit te leggen in 2007. Een drumcorps show dient in onze optiek in al zijn elementen voor een ieder toegankelijk en boeiend te zijn.
Muzieknummers die Jubal dit jaar zal spelen bestaan uit “Where Am I Going” van Gino Vanelli, de prachtige ballad “Cathedral in an suitcase” van Pat Metheny, het grappige Hungarian Rapsody van Frans Liszt en het energieke “Ride” van Samuel Hazo.