Jubal naar Italië

Jubal gaat aankomende zomer een week naar Italië. Van zondag 1 juli tot en met zaterdag 7 juli zal het Dordtse corps diverse optredens geven in het noorden en midden van het land. Jubal zal onder meer meedoen aan de Italiaanse drumcorps en showband kampioenschappen, The Italian Championships in Busto Arsizo in de buurt van de wereldstad Milaan. Verder zal Jubal meedoen aan het grote muziekfestival Quando La Banda Passo in San Felice sul Panaro, wat weer een paar uur zuidelijker ligt. Verder staan er diverse stedentripjes, streetparades, avondconcerten en show-repetities op het programma. En er is gelukkig ook nog tijd om in de zon te relaxen bij het zwembad. Twee jaar geleden ging Jubal ook naar Italië.

De organisatie van The Italian Championships heeft maanden geleden al laten weten dat ze graag de huidige Europees kampioen aan het programma zou willen toevoegen. Drumcorps staat in Italië nog in de kinderschoenen, maar ze doen er alles aan om het onder de aandacht te brengen. Twee jaar geleden traden op het zelfde evenement The Blue Devils op, dit jaar is het dus de beurt aan Jubal. Samen met alle Italiaanse deelnemers zal Jubal aan de competitie meedoen. De Italiaanse kampioenschappen vinden plaats op zondagmiddag en avond 1 juli in Busto Arsizio, even boven Milaan.

De reis naar Italië gaat via een omweg. Zaterdagochtend 30 juni vertrekt Jubal namelijk al naar Lokeren en Bree in Belgë om daar aan diverse taptoes mee te doen. Zaterdagavond laat rijdt de bus direct door naar Italië, waar het corps de volgende (zondag)middag rond een uur of vier zal aankomen. Het is dan snel omkleden en ‘warming-uppen’ voor de show die om 19:00 uur gepland staat. The Italian Championships vinden plaats in een geweldig stadion en kan ieder jaar rekenen op vele bezoekers. Zowel Jubal als de organisatie is erg blij dat na maanden onderhandelen de tour naar Italië door kan gaan.

De dagen daarna is het programma nog niet exact ingevuld, maar hoogstwaarschijnlijk zal Jubal te vinden zijn op het circuit van Monza, de binnenstad van Milaan en andere plaatsen waaronder wellicht Venetië. De leden krijgen tijd om overal rond te kijken, maar vooral in de avonduren zal er moeten worden opgetreden. Ook wordt er tijd ingeruimd om te repeteren. Donderdagavond zal Jubal optreden in Besana Brianza, waar het internationale Banda Besana-festival wordt gehouden.

‘s Avonds laat stappen we in de bus voor een tocht van een paar uur naar onze volgende onderkomen: San Felice sul Panaro in de regio Modena. Dit is bekend terrein voor Jubal, want twee jaar geleden werd hier ook opgetreden. Vrijdagavond vindt daar het festival Quando La Banda Passo plaats, opnieuw in een mooi stadion dat altijd tot aan de nok toe gevuld is met enthousiaste Italianen. Twee jaar geleden trad hier Jubal samen met the Blue Devils op. We slapen in een perfecte accomodatie met een zwembad om de hoek.

De laatste dag, zaterdag 7 juli, gaat Jubal in de loop van de middag naar Ferrara waar een streetparade gelopen zal worden met aansluitend een optreden tijdens het Ferrara Festival. ’s Avonds laat zal Jubal in de bus stappen voor de lange terugreis naar Nederland, Jubal hoopt zondag 8 juli aan het einde van de middag weer in Dordrecht te zijn.

Met de toevoeging van deze Italië-week en nog diverse optredens in optie, kunnen we weer rekenen op een mooi seizoen. Ieder jaar probeert het bestuur en de staff iets “extra’s” te kunnen doen om de saamhorigheid van de groep verder te versterken; na het Amerika-jaar gaan we nu dus naar Italië. Tot slot: wil je mee en ben je geïnteresseerd (en heb je ervaring) in de colorguard, je kan nog steeds meelopen, er zijn nog een paar spots vrij! staf@jubal.org