Vooruitzichten

Posted on

Hartverwarmend, ik word gemist. Even een paar weekjes niets en…… ik word gemist. Waar blijft de nieuwe A.P? Ach, jullie kennen het wel: druk, druk, druk. En in ons geliefde drumcorps-wereldje is het stil, stil, stil. Niets bijzonders hoor, dat is ieder jaar zo. Stilte voor de storm zullen we maar zeggen. Er valt weinig te melden, en dan kan je maar beter zwijgen, dan onzin verkopen, alhoewel dat ook best leuk is op z’n tijd. Iedereen is zich aan het voorbereiden op de traditionele paascamps, en daarna krijgen we Koninginnedag, de eerste contests, optredentje hier, showtje daar en voor je het weet staan we weer in Rotterdam en is het seizoen voorbij. Zucht, wat een sleur, wat een voorspelbaarheid, daar gaan we weer.

Alhoewel, ik denk toch dat het een bijzonder jaar gaat worden. Want wij gaan naar Italië, joehoe!!!!! Heerlijk, daar kijk ik nou echt naar uit. Toen dit tripje rond kwam, moest ik stiekem toch een beetje lachen. Al die prachtige verhalen van Amerikaanse drumcorps die door Europa gaan toeren, en uiteindelijk komt er helemaal niets van terecht. Plannen worden gecancelled en optredens, waaronder in Italië, gaan niet door. Jubal trekt z’n eigen plan en gaat lekker wél, prachtig! Italië is helemaal top, ik was er twee jaar geleden ook bij en ik moet weer spontaan glimlachen als ik daar aan denk. Het mooiste zou zijn als er meer Nederlandse korpsen naar Italië gaan. Jong KenG zit er ook heb ik begrepen, wie volgt?

Verder is Jubal aankomend seizoen op alle denkbare contests te vinden, die dit jaar worden gehouden. “Dat is nogal makkelijk, want de meesten zijn in Dordrecht.” Inderdaad, dat is zeker lekker makkelijk. Ideaal zelfs! Het contest in Voorburg en de finals in Rotterdam zijn ook niet echt ver weg, dus inschrijven maar en aan alles meedoen wat maar los en vast zit. Daarmee worden we direct afgeschilderd als de “huisband van DCN/DCE”, zoals op het gastenboek van Drumcorps Nederland staat te lezen. (Liever de huisband van DCE dan van DCEEEEEE.) Ik heb dat gastenboek pas onlangs ontdekt, maar daarop staan dus een paar (oude) berichtjes van mensen die denken dat Jubal en DCN/DCE met elkaar getrouwd zijn ofzo. Lekker blijven denken…. Ik vind het in ieder geval geweldig dat Jubal een super-compitatief seizoen tegemoet gaat en dat is het enige wat telt!

Nog meer vooruitzichten? Natuurlijk, het verdedigen van de titel. Ik moet er nog even niet aan denken, maar er komt weer zo’n zaterdag in september waarop alles weer anders gaat lopen dan was gehoopt of verwacht. Er hangt sinds kort een knoepert van een billboard op de voorgevel van het clubhuis. Het gaat om die beroemde foto van feestende Juballers op het veld, na afloop van de DCE-finals. Mijn vooruitzicht voor 2007 is dat Jubal dit weer kan bereiken, maar het wordt keihard vechten. Nog meer dan afgelopen jaar. Collega-korpsen zijn namelijk op twee dingen gebrand dit seizoen. Eén: kampioen worden en twee: in ieder geval dat irritante Jubal verslaan. We zullen zien…

Tot die tijd moeten we het doen met de bekende psychologische oorlogsvoering op internet waar iedereen aan mee doet. Het tegen elkaar opbieden van ledenaantallen, het pronken met nieuwe sponsor-deals en instrumenten, het binnenslepen van de meest “geweeeeldige” Amerikaanse arrangeurs, om alle pr-verhaaltjes over “weer een super-repetitie” niet te vergeten. Het zal allemaal wel, ik gun iedereen het beste, maar de afrekening komt op het veld. Ik weet het al in Someren, tijdens het paascamp. Dan zie ik of het er in zit of niet. Dan weet ik of het gaat lukken of niet. En als ik er uiteindelijk in september (weer eens) helemaal naast zit, dan is iedereen deze column over m’n vooruitzichten weer vergeten. Laat de sleur beginnen!!!

a.p.