Jubal geeft concerten op muziekfestival Big Rivers

Afgelopen weekend werd in het centrum van Dordrecht voor de tiende keer het Big Rivers festival gehouden. Voor het eerst trad ook Jubal hier op, het corps gaf twee concerten: donderdagavond en zaterdagavond. De nadruk bij Big Rivers ligt op de “blues”, maar steeds vaker worden uitstapjes gemaakt naar andere muziekstijlen. En dus werd Jubal aangekondigd als de trots van Dordrecht en werden op het podium twee concerten gegeven. Het “blues-publiek” reageerde enthousiast op deze vreemde eend in de bijt en er werd gevraagd om een toegift.

Het Big Rivers Festival is in de loop der jaren uitgegroeid tot het grootste gratis toegankelijke muziekfestival van Nederland. Duizenden mensen komen naar Dordrecht om naar de tientallen optredens van bands te komen kijken, verdeeld over vele podia in de stad. De organisatie benaderde begint dit jaar Jubal om ook een aantal optredens te verzorgen. Als huidig Europees kampioen mochten wij niet ontbreken. Opvallend was dat het zaterdag-optreden in t-shirts van Big Rivers was.

Natuurlijk is de vakantieperiode ook bij Jubal aangebroken, dus de organisatie wist dat we niet met een full-corps zouden komen opdraven. Toch was de bezetting nog redelijk en paste het eigenlijk wel in de sfeer van het festival. Zaterdagavond kregen de Juballers een paars t-shirt van de organisatie en kettingen die een begrip zijn bij de mardy grass in New Orleans, de bakermat van de blues. Het zag er echt heel gaaf uit, het leek wel of er een ander corps op het podium stond. Maar toen de muziek werd gespeeld, wisten we weer dat het om Jubal ging.

Het was ontzettend druk in de binnenstad. Voor het podium stonden honderden mensen en ook vanaf de volle terrassen was alles goed te volgen. Het publiek dat voornamelijk voor de bekende bands komt, kon het concert van Jubal goed waarderen. Ze reageerden enthousiast en wilden zelfs meer. Dit is echt de perfecte manier om het fenomeen drumcorps ook eens bij een ander publiek te promoten. Mensen dachten een “hoempapa-clubje” te gaan zien, maar kwamen daar snel van terug. Veel lof dus voor het repertoire, de uitstraling en het enthousiasme. Het was lekker weer en een perfecte sfeer, dus na afloop doken veel Juballers zelf ook de stad in om naar de optredens van andere bands te kijken.

Nu is het ook bij Jubal ècht vakantie, de komende vier weken wordt er niets gedaan en kan iedereen bijkomen van een zeer druk voorseizoen met als hoogtepunt natuurlijk Italië. Half augustus wordt de draad weer opgepakt, met begin september een ingelast repetitieweekend. De exacte tijden en data worden binnenkort via de (leden-)site bekend gemaakt. Prettige vakantie!!!