Kom vandaag naar de jubileumdag van Jong Jubal

Maandag 24 september aanstaande bestaat Jong Jubal 75 jaar. Het is één van de oudste jeugdkorpsen van Nederland. Het jubileum is dit jaar door de leden al regelmatig gevierd, maar de grote dag is zaterdag 22 september aanstaande. Die dag zal er ´s middags een grootse reünie worden gehouden in het JMC met aansluitend een taptoe op het terrein van DFC met veel collega jeugdkorpsen uit het hele land en natuurlijk grote broer Jubal.

Jong Jubal is een jeugdmuziekvereniging met kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 15 jaar. Jong Jubal is opgericht in 1932 in is daarmee waarschijnlijk het oudste jeugdmuziekkorps in haar soort. Jong Jubal is in dat jaar ontstaan omdat het seniorenkorps Jubal in dat jaar meer dan 200 leden in het korps telde en het daarmee te groot was geworden. Sinds 1932 is al het doel om Jong Jubal een jeugdige versie van Jubal te laten zijn. Jong Jubal is dan ook de muzikale en showtechnische ontwikkeling van grote broer Jubal blijven volgen.

Vanaf de jaren 30 tot en met de jaren ‘70 was Jong Jubal net als de grote broer een traditioneel tamboer, trompetter- en pijperskorps. Toen grote broer Jubal in de jaren 60 en 70 langzaam overschakelde naar een moderne en Amerikaanse stijl van show, schakelde ook Jong Jubal over naar deze stroming. Jong Jubal is dan ook een van de eerste jeugd ‘drum & bugle corps’ (zoals de officiële term luidt) van Europa.

Sinds de jaren ‘80 van de vorige eeuw is Jong Jubal dan ook toonaangevend in deze muziekstijl en heeft Jong Jubal vele nationale en internationale kampioenschappen gewonnen. Vorig jaar nog werd Jong Jubal Nederlands en Europees kampioen. Maar niet alleen de internationale jury had veel waardering voor Jong Jubal, ook het publiek was zeer onder de indruk van de prestatie van deze groep en waardeerde dit met een staande ovatie. Onlangs wist Jong Jubal de Nederlandse titel te prolongeren.

Zaterdag 22 september wordt dus een belangrijke dag voor de hele Jubal-organisatie. Want dat Jong Jubal 75 jaar wordt, mag gerust een mijlpaal genoemd worden. De reünie wordt van 15:00 uur tot 17:30 uur gehouden in het clubhuis van Jubal, het Jubal Muziek Centrum aan de Jan Ligthartlaan 1 in Dordrecht. Tevens is er een tentoonstelling van oude Jong Jubal foto’s en attributen. Jong Jubal zal de reünie spetterend openen! Oud-Jong Juballers kunnen zich telefonisch aanmelden bij Leanzethe van Maaren op 078-6166559.

De jeugdtaptoe wordt gehouden op sportpark DFC, de kassa gaat om 18:45 uur open, de entree bedraagt 5 euro. In het voorprogramma staat de Bigband van Jubal. De taptoe start om 19:30 uur met als deelnemers Jong Avalance, Jong Beatrix, Jong K en G, Jong Irene, Johan Friso, Jong Jubal en grote broer Jubal. Het wordt een leuk, vol en afwisselend programma met een prachtig slot. We hopen dat u allemaal naar de taptoe komt om alle kinderen aan te moedigen.