Kidsgrove Scouts te gast in Dordrecht

Net als twee jaar geleden is het Engelse drum & bugle corps Kidsgrove Scouts in de aanloop naar de DCE finals te gast in Dordrecht. Het corps uit Staffordshire is donderdagavond aangekomen in Dordrecht. Het clubhuis van Jubal, het Jubal Muziek Centrum, is tot en met zondag hun thuisbasis. Het corps zal in Dordrecht repeteren, eten en slapen. Vorig jaar deed Kidsgrove door allerlei redenen niet me aan de DCE finals, maar dit jaar zijn ze er dus weer bij.

Vrijdag, vandaag dus, zal Kidsgrove Scouts de hele dag repeteren op Duivelseiland, het terrein tegenover Rijkswaterstaat aan de Van Leeuwenhoekweg. Het weer zit helaas niet mee, maar zoals het er nu naar uit ziet wordt er gewoon getraind. Iedereen is welkom om naar de verrichtingen van de Engelsen te komen kijken.

Jubal zit vandaag op sportpark DFC, net als de afgelopen dagen. Vanaf 10 uur wordt er in sectionals gerepeteerd, om één uur is het corps compleet. Er wordt dan getraind tot ´s avonds 10 uur. Om kwart over negen zal Jong Jubal z´n laatste show voor de finals presenteren, daarna is Jubal aan de beurt. Helaas is het door geluidsvergunning perikelen niet mogelijk om Kidsgrove Scouts op deze locatie te laten optreden.

Na afloop verplaatst het circus zich naar het clubhuis waar nog gezellig een drankje gedronken kan worden. De leden van Kidsgrove Scouts hebben dan hun slaapzakken en matrassen al uitgeladen, want zij slapen in de grote zaal van het clubhuis van Jubal.

Jubal vindt het erg leuk dat Kidsgrove de laatste dagen van het seizoen in Dordrecht verblijft. Het bewijst maar weer dat drumcorps verbroedert en niet verdeelt. Op het wedstrijdveld zal tegen elkaar gestreden worden, buiten het veld wordt goed samengewerkt. Ook na de DCE finals, zaterdagavond, zal er een gezamenlijke afterparty gehouden worden in het JMC.