Veel animo voor Open Dag

Afgelopen zaterdag hielden Jubal en Jong Jubal hun jaarlijkse Open Dag in het clubhuis JMC in Dordrecht. Op deze prachtige dag lieten alle onderdelen van Jubal zich van het beste kant zien aan alle aanwezigen. In de gymzaal repeteerde de guard, buiten werden marching-oefeningen gedaan en in het clubhuis werd er gerepeteerd aan onder andere een gezamenlijk nummer. Zoals ieder jaar was het weer een drukte van belang met veel nieuwe gezichten, maar ook veel ouders en collega’s van andere muziekverenigingen. Ook werden de plannen voor volgend jaar toegelicht.

De Open Dag begon al om tien uur ’s ochtends met de open repetitie van Jong Jubal. Het was een schitterende herfstdag, dus er kon ook lekker buiten worden gerepeteerd op het plein naast het clubhuis. Een groot blok werd opgezet voor de “basics” en er stond een grote groep. Dat kwam met name door de kinderen die dit jaar overkomen van de Music Kids. Er was veel belangstelling van ouders. In het clubhuis was het ook gezellig, de bar was de hele dag open voor een hapje en drankje en ook de boosterstand was aanwezig die weer goede zaken heeft gedaan.

Aan het begin van de middag druppelden ook alle Jubal-leden binnen. Rond één uur begon namelijk de Open Dag van Jubal. Gelukkig konden we ook dit jaar weer veel “vreemde gezichten” ontvangen. De gasten werden ontvangen door de staff en vervolgens werd kort uitgelegd wat de bedoeling was van deze dag. Alle secties gingen naar hun eigen repetitielokaal en vervolgens werd wat uitgelegd hoe Jubal repeteert. Er werden overal wat basis-oefeningen gedaan en ook een gezamenlijk nummer ingestudeerd.

Leuk om te zien dat er deelnemers zijn van jong tot oud die er niet voor terug deinzen om tussen de tuba-line of snare-line te gaan staan. Er waren zelfs collega’s van andere muziekverenigingen die het leuk vonden om een dagje met Jubal mee te doen. Rond drie uur verzamelde iedereen zich in de centrale hal, waar de ideeën voor volgend werden ontvouwd. Daarna werd een trailer van het nieuwe programma 2008 op de schermen vertoond. Deze trailer met de aankondiging van het nieuwe programma zal maandag op deze site verschijnen. Er werd enthousiast op gereageerd en iedereen heeft er ontzettend veel zin in om er een topjaar van te maken. Ook qua optredens in binnen- en buitenland ziet het er weer goed uit! Aan het einde van de dag verzamelde iedereen zich in de gymzaal, waar de dag werd afgesloten met het ingestudeerde nummer en de showmuziek van Jubal.

Aan het einde van de dag kunnen we een voorzichtige balans opmaken. Verschillende mensen, waaronder een aantal uit Duitsland, hebben zich opgegeven als lid en gaan deel uitmaken van Jubal 2008. Altijd weer geweldig dat mensen van heinde en verre komen om te komen spelen bij Jubal. Ook is er nog een aantal geïnteresseerden dat nog even wat bedenktijd wil hebben. Verder komen er dit jaar weer Jong Juballers over en natuurlijk zijn er ook ieder jaar mensen die stoppen.

Al met al zal Jubal naar verwachting met hetzelfde aantal leden als vorig jaar op het veld verschijnen, misschien ietsje meer, zeg rond de 85 leden. De drumline zoekt nog een paar mensen om de laatste spots op te vullen, de meeste brass-instrumenten zijn ook al vergeven, alleen bij de guard kunnen we nog enthousiaste mensen (m/v) gebruiken! Mocht je interesse hebben of nog vragen hebben naar aanleiding van de open dag, stuur een mailtje naar staf@jubal.org