Jubal 2009: “Goochelaars & Geesten”

Met trots kondigd Jubal haar nieuwe showprogramma voor 2009 aan. Jubal komt met een programma dat gebaseerd is op het werk van een illusionist. Het programma krijgt de werktitel ‘Goochelaars & Geesten’.

Het orkaanseizoen is eigenlijk nog niet eens geheel over (Paloma, de naam van de Jubal closer 2008, dient de recente tropische storm ‘Omar’ immers nog op te volgen), toch is het tijd voor een gloednieuwe Jubal show. Bij Jubal zijn volgend seizoen dingen niet zoals ze lijken. Vroegere illusionisten werden soms zelfs bovennatuurlijke krachten toegemeten, simpelweg omdat de gewone mens hun kunsten niet konden bevatten. Wederom een originele, échte drumcorps show die volledig in eigen beheer wordt ontworpen en geschreven.

Het programma “Goochelaars en Geesten” van Jubal bestaat uit een aantal onderdelen waarin aspecten van de illusionist centraal staan. Een aantal klassieke trucs zoals de verdwijning en verschijning kunnen hierin uiteraard niet ontbreken. Maar ook de legendarische Houdini die zijn bekendheid verwierf door zichzelf uit de meest onmogelijke opsluitingen en geboeide posities te bevrijden, vormt een belangrijk onderdeel van deze nieuwe show. Ook zal Jubal haar technische trucendoos openen waarin de talenten van de verschillende secties ten toon worden gespreid. Daar tussendoor vind je de twijfel of hetgeen je ziet wel echt of bovennatuurlijk is.

De muziek die Jubal zal brengen is wederom zeer divers en zal uiteraard samen met het visuele concept tot één geheel worden gesmeed. Muzikale selecties worden onder meer gebaseerd op ‘Ninkou Latora’ van Cirque du Soleil, ‘Mare Frigoris’ van Spinvis en ‘The Odyssey’ van SymphonyX.

Kan je niet naar de open dag komen, dan is er nog niets aan de hand. Je kunt nog altijd deel uit maken van het 2009 corps om dit nieuwe programma met de andere enthousiaste Juballers tot leven te wekken en diverse tribunes in te knallen. Stuur een mailtje naar staf@jubal.org of kom op een vrijdagavond naar het clubhuis JMC, Jan Ligthartlaan 1 te Dordrecht.

Jubal 2009, mysterieus goed!