Jubal 2010: “Clockwork Orange”

In het 99ste seizoen van Jubal gaat de Nederlands en Europees kampioen aftellen naar het 100 jarig jubileum in 2011. Het laatste hoofdstuk van het eerste centennium van Jubal zal daarom ‘Clockwork Orange’ gaan heten.In het nieuwe programma 2010 zal alles draaien om de werking van tijd en het uurwerk in het bijzonder. Waar velen wellicht nog de schouders ophaalden bij de aankondiging ‘Goochelaars & Geesten’ (wat overigens later helemaal goed kwam) spreekt dit thema vrijwel direct tot de verbeelding: radartjes, getik en uurwijzers.

De mechaniek en ontwikkeling van het uurwerk zal centraal staan in dit programma. Al eeuwenlang gebruiken mensen hulpmiddelen om de tijd te concretiseren, van de zonnewijzer eeuwen geleden tot de complexe mechanische en digitale klokken van nu. De bewegingen van het uurwerk (het één zet het ander in beweging) zullen een belangrijk visueel terugkerend element vormen in de show. De titel van de show is afgeleid van het gelijknamige boek van de Engelse schrijver Anthony Burgess, dat later ook verfilmd is. De inhoud van het boek komt verder niet terug in de show van Jubal.

De muziek in het programma zal – vergelijkbaar met de show uit 2009 – niet gebonden zijn aan een bepaald genre of bepaalde artiest. Wel zal gewerkt worden met een aantal herkenbare melodieën die direct aan het thema te relateren zullen zijn. Verder zal Jubal wederom trachten om de muziek en show samen te smelten tot een samenhangend geheel met een hoog entertainment gehalte.

Ook dit jaar wordt het programma volledig in eigen beheer geschreven. Het eigen ontwerpteam van Jubal is op dit moment nog in volle gang om de lijnen van de show en de muziek vast te stellen. Houd daarom de website in de gaten voor nieuws omtrent de gekozen muziekstukken.

Voor een ieder die twijfelt om aan boord te komen, stop daarmee en stap in. De secondes tikken immers gewoon door…