Jubal 2011: “Back to the future”

Stel je voor, je pakt het jubileumboek en je bladert er snel doorheen… In rap tempo komen stukjes en deeltjes van de afgelopen 100 jaar aan je voorbij. Oude instrumenten, nieuwe instrumenten, oude muziek, nieuwe muziek, veranderingen, conflicten, Jubal-klassiekers… Vervolgens sla je het boek open op de allerbelangrijkste pagina uit de Jubal geschiedenis. Welke zou dat voor jou zijn? Hoe zou die eruit zien en hoe zou die bladzijde ‘klinken’?

Er is al veel gesproken over het jubileumboek, een boek over 100 jaar Jubal. Hij is nog niet verschenen, dus wat er in staat, hoe het eruit ziet, het is voor velen nog een groot raadsel. Zo ook voor het designteam van Jubal, het team van mensen dat verantwoordelijk is voor het creëren van de shows van Jubal. Toch kun je aan de hand van het jubileumboek goed begrijpen wat de inspiratie is geweest voor de show van 2011. Alles is erop gericht om van het jubileumjaar een zeer bijzonder seizoen te maken. Zo ook met het nieuwe showprogramma…

Stel je voor, je pakt het jubileumboek en je bekijkt de kaft. Honderd jaar Jubal. Wat een feest! Wat een krachtige vereniging, wat een levendige vereniging! In het jubileumjaar is Jubal energieker dan ooit!

Stel je voor, je pakt het jubileumboek en je droomt weg in de wereld van Jubal. Een droom over wat is geweest en wat nu is… Een prachtige vereniging. En hoe zal de toekomst eruit zien? Jubal 200 jaar in 2111? Wat spelen ze, hoe bewegen ze, welke instrumenten zijn er?

Stel je voor, je pakt het jubileumboek en je volgt alles wat hierboven beschreven staat. Dan weet je precies wat Jubal in 2011 gaat brengen:

“100 YEARS OF HISTORY, TODAY IS A CELEBRATION, TOMORROW AN ORANGE DREAM”

 

Met “Clockwork Orange” werd afgeteld naar het jubileumjaar, nu is het tijd voor een bredere beschouwing en een denkbeeldige reis door de tijd. Jubal Drum & Bugle corps presenteert u met trots het 2011 programma: “Back to the Future”.

Herkenbare muziek van Beethoven, Stan Kenton en Cirque de Soleil worden tot een naadloos geheel samengesmolten zoals u in de afgelopen jaren van de Jubal arrangeurs gewend bent. Flashbacks en contrasten tussen oud en nieuw, het feest en een blik op de toekomst; dat zijn de ingrediënten die Jubal designteam zal gebruiken voor het showprogramma van 2011. Jubal doet dat weer op de geheel eigen en unieke wijze en gaat het internationale publiek daarmee entertainment van de bovenste plank brengen!

Jubal 2011 – Back to the Future

BTTF_logo_2011-2b

 

ENGLISH VERSION

For many months there has been talk about the anniversary yearbook that describes the 100 years of Jubal history. The book has not been printed yet, so what it looks like and what is describes in detail is still a mystery. Also for the Jubal designteam, the team that is responsible for the creation of Jubal’s new program. However, they took the imaginary anniversary yearbook as a inspiration for the Jubal 2011 program. Everything is geared towards making the anniversary year a very special season. Of course, Jubal’s new show program is no exception to that…

Imagine, taking the anniversary yearbook and browsing through it… rapidly pieces and samples of the last 100 years pass by. Old instruments, new instruments, old music, new music, old school, new school, change, conflict en Jubal classics… Next you open the book on the page that has most relevance. What would that be for you? How would it look and what would that page ‘sound’ like?

 

Imagine, taking the anniversary yearbook and looking at the cover. One hundred years Jubal. What a celebration! What a powerful organization, what a lively group of people. In the anniversary year Jubal is more energetic than ever!

 

Imagine, taking the anniversary yearbook and dreaming away into the Jubal own world. A dream about the past and what it is now… a wonderful Drum Corps. And how will the future look? Jubal 200 years in 2111? What will they play, how will they move and what instruments will they use?

 

Imagine, taking the anniversary yearbook and do everything that is described above. Then you’ll know exactly what Jubal will bring you in 2011:

 

“100 YEARS OF HISTORY, TODAY IS A CELEBRATION, TOMORROW AN ORANGE DREAM”

 

The 2010 program “Clockwork Orange” was a countdown to the anniversary year, now it is time for a broader perspective, an imaginary travel through time. Jubal Drum & Bugle corps is proud to present the 2011 program: “Back to the Future”.

Familiar music from Beethoven, Stan Kenton and Cirque de Soleil are seamlessly merged in the successful way that Jubal’s arrangers have done over the last couple of years. Flashback’s and contrasts between old and new, the celebration and the view into the future; those are the ingredients that Jubal designteam will use for their 2011 program. Jubal will do this in their own unique way and is going to bring international audiences top-notch entertainment!

Jubal 2011 – Back to the Future

 

https://vimeo.com/15631949