Jubal Indoor Percussion 2012: “Metal”

Jubal Indoor Percussion is terug en hoe! Na het succesvolle “Breathe” waarmee Jubal in 2010 vanuit het niets in één klap de Europese titel behaalde, gaat JIP opnieuw meedoen. Dit maal is gekozen voor een spectaculair programma dat geheel in eigen beheer is bedacht en geschreven en luistert naar de titel “Metal”. In het indoor-programma “Metal” draait alles om metalen voorwerpen en wat je daar allemaal mee kan doen. Het winterseizoen start half oktober en we zijn nog op zoek naar enthousiaste percussionisten en toetsenisten (synthesizer) die mee willen doen. Kom daarom naar de open dag op zaterdag 22 oktober voor meer informatie of meld je nu al aan via staf@jubal.org.


De afgelopen maanden is het designteam (Robby Overvliet, Ruben Lourens, Paul Versteeg en Frank Vernes ) bezig geweest om een keuze te maken uit de berg ideeën en om het gekozen programma vorm te geven. Ter inspiratie heeft de staf onder andere stukken gebruikt uit de film The Dark Knight, de film Tron (sciencefiction film uit de jaren 80) en het nummer Synesthesia van Bethurum.

Jubal Indoor Percussion gaan metaal in veel facetten uitbeelden, het programma duurt in totaal zo’n 6 minuten. De muziek wordt geschreven door Ruben Lourens en Frank Vernes, de drill is in handen van Robby Overvliet , de pit komt voor rekening van Justin Coughlin, staflid bij het Amerikaanse Blue Stars en Rhythm X. Coughlin is de komende weken ook in Nederland om de pit van Jubal te helpen voor de DCE Finals en de indoor-staf bij te staan bij de voorbereidingen van het winterseizoen.

Na het succesvolle eerste seizoen in 2010 werd afgelopen jaar besloten om niet deel te nemen vanwege het drukke jubileumjaar en de USA-tour. Maar nu staat leden en staff niets meer in de weg om Jubal Indoor Percussion op te pakken en de sporthallen in de winter van 2012 op z’n kop te zetten.

Het percussion circuit is booming. Ieder jaar komen er groepen bij die meedoen aan het circuit. Het gaat om een competitie in sporthallen, waarbij drumlines en frontensembles een show brengen inclusief intensieve drill. De shows worden net als tijdens het zomerseizoen beoordeeld door een vakkundige jury die uiteindelijk een winnaar aanwijst.

Binnenkort maken we bekend aan welke contesten in de diverse wedstrijd-circuits we zullen meedoen. Volgende maand gaan we van start met het instuderen van de muziek. In tegenstelling tot 2010 willen het winter- en zomerseizoen duidelijk scheiden. Dus heb je alleen tijd in de winter, join our team. Wil je gaan voor het ‘volledige pakket”, dus zomer én winter, ook dat kan natuurlijk. Interesse om mee te doen? Stuur een mail naar staf@jubal.org en/of kom naar onze open dag op zaterdagmiddag 22 oktober.