Jubal 2012: “Stairway”

Het programma Stairway gaat over de nieuwe stap op de ladder omhoog. Trappen staan dan ook centraal in het programma die de verschillende niveaus met elkaar verbindt. Er leiden echter meerdere trappen naar boven, maar welke zal nu de juiste zijn?Aan het slot van de Open Dag van Jubal is het nieuwe programma voor 2012 aan het publiek bekend gemaakt. In dit 101ste levensjaar slaat Jubal een nieuwe weg in. In de geschiedenis is Jubal immers altijd vooruit blijven denken met de blik op de toekomst. Zo ook in 2012. In het nieuwe programma maakt Jubal letterlijk en figuurlijk een nieuwe stap. Met een nieuw designteam en een nieuwe 100 jaar voor de boeg, heeft Jubal gekozen voor een programma gebaseerd op het nummer “Stairway to Heaven” van Led Zeppelin. Dit nummer staat aan de basis van het programma getiteld “Stairway”.

Als ‘oranje draad’ zal het welbekende nummer “Stairway to Heaven” van Led Zeppelin door het programma verweven zijn. De show zal hier mee beginnen om vervolgens over te gaan in “Synchronicity” van The Police. Een nummer met een pittig tempo, waarin zowel muzikaal als visueel veel mee te doen is. Na een enthousiast begin op de trap, wordt het wat moeizamer en gaat de muziek over in “Kashmir”, ook van Led Zeppelin. Een nummer met een lekkere rock-beat en opzwepende, maar wat duistere klanken. Als rustpunt in de show gaan we verder met “When We Dance” van Sting. Een nummer waarbij de hornline de muzikale hoofdrol krijgt en waarbij de color guard visueel de hoofdrol opeist. Het is echter geen ballad zoals Jubal die de afgelopen jaren speelde en misschien nog het meest vergelijkbaar met de ballad uit 2006. Als closer is gekozen voor een arrangement van “Eleanor Rigby”. Het nummer, oorspronkelijk van The Beatles, is door diverse artiesten gecovered en van enkele van deze versies zal de closer van Jubal 2012 gearrangeerd worden. Uiteindelijk zal Jubal weer besluiten met de klanken waar het allemaal mee begon: “Stairway to Heaven”.

Ook voor dit programma is weer een logo ontworpen waarin het idee van het programma terugkomt: een trappenhuis in de Jubalkleuren. Er leiden meerdere trappen naar boven, maar ook naar beneden. De pijl (als je goed kijkt zie je hem) wijst echter de juiste weg: naar boven.

Kortom: het nieuwe Jubal design-team is zeer enthousiast en verwacht met dit nieuwe programma de Europese velden weer te veroveren en Jubal te brengen naar “de volgende stap”.

Kom Jubal met eigen ogen zien en beluisteren in 2012, of – nog beter – werk zelf mee aan dit enerverende 101ste seizoen in de rijke Jubal-geschiedenis!

Heb je interesse? Mail naar: staf@jubal.org