Jubal indoor Percussion pakt WGI titel in Almere

Afgelopen zaterdag was het dan zover. De tweede en zeer belangrijke (WGI) contest in Almere. Het begon al vroeg voor de leden omdat onze eerste performance om 10:50 uur op het programma stond. Nadat alles uitgepakt en op de juiste plek was, konden we aan onze eerste performance beginnen. Het was een goede, nette show. Goed leesbaar en erg gecontroleerd. De energie was “het punt” waar we het in de avond nog op konden winnen.

Na de uitslag van de morgen waren we blij verrast om het gat met de competitie te zien. Nieuwkomer Pasveer uit Leeuwarden had verrassend de 2e plaats ingenomen met kort daarop Percussion Unlimited.


De middag was voor iedereen vrij om in te vullen en even zijn rust te pakken. Meeste lijnen zijn buiten nog wat gaan “tikken” en om 18:30 uur moest iedereen weer klaar staan in uniform om aan de warm-up voor de avondperformance te beginnen. Hier werd de audio nog even iets beter afgesteld vanwege dat het een veel grotere zaal was, dan waar we normaal in repeteren. Na een rustige en goede warm-up maakten we ons op voor de avondperformance.

Schermafbeelding-2012-03-11-om-20.45De avondperformance verliep zoals verwacht met meer energie en overtuiging. Een show waar we op kunnen gaan bouwen en in Eindhoven van de vloer kunnen te laten knallen. Jubal Indoor Percussion werd beloond met een Europese titel, met 87.1 punten en 0.3 punt penalty (6 seconden te lang op de vloer).

Met nog 2 repetities voor de boeg voor Eindhoven gaan we met een goed gevoel richting Finals. Heeft u de performance van “Metal” nog niet gezien, dan is Eindhoven uw laatste kans om dat te doen. Natuurlijk kunt u ook altijd nog een kijkje komen nemen op een van de twee repetitiedagen die we nog hebben.

Zondag 25 maart 9:00 – 12:00 uur en vrijdag 30 maart van 19:00 tot 22:00 uur in de sporthal van Oranje Wit.

Zorg dat u het niet mist.