Jubal indoor Percussion CGN kampioen!

CGN finals, Eindhoven – Met een monsterscore van 90.9! werd afgelopen zaterdag het Marching Open Classkampioenschap binnengesleept. Het programma stond zowel ’s middags bij de prelims als ’s avonds bij het finals-optreden als een huis! De unit is het hele seizoen ongeslagen geweest en na maanden van hard werken werd “Metal” voor de laatste keer aan het publiek gebracht. Het was een geweldige dag die zich het best laat samenvatten door een aantal mooie verslagen van leden en andere betrokkenen…


…Hoe ik deze dag ervaren heb: Deze dag was in 1 woord gewoon GEWELDIG !en ben heel blij dat ik hieraan
heb mogen meedoen 🙂 Tijdens de prelims show knalde we het dak er al bijna af en tijdens de Finals show
werd het dak er gewoon vanaf geblazen!!!! De groep waar we mee waren, is gewoon een geweldige groep en we hebben het met zijn allen laten zien. METAL was een geweldige show, ik had dit niet willen missen!! Ik wil daarom ook hierbij iedereen bedanken voor deze geweldige ervaring, De staff, de leden en iedereen eromheen. Ik ga hier nog lang van nagenieten!!

Ramona


6889561420_178823fd63_b…’s ochtends vroeg om 10:00 uur al het veld op voor de prelims-show, het tijdstip was verre van ideaal en dat was, ondanks dat het een vrij goed optreden was, af en toe ook best te merken. Niet alles liep even lekker, maar na het zien van de punten wist iedereen het eigenlijk al, dit kon niet meer fout gaan. Het gevoel dat het alleen nog maar beter kon gaan, gaf vertrouwen voor de avond. Na een lange dag wachten begonnen we dan rond half 7 langzaam weer aan de warm-up. Warm was het niet buiten, maar de feeling was er en dat werd alleen nog maar duidelijker achter ”het zwarte doek”. Iedereen voelde dat dit de show van het jaar moest worden en dat werd het dan ook. Dit was de beste show die we dit seizoen hebben laten zien. Het gevoel dat er tijdens de show was is niet te beschrijven.

Alles viel op zijn plaats en aan de emoties na afloop, was ook te merken dat iedereen het wist: Dit was hem! Blijdschap overheerste en in de retreat was de enige vraag nog of we de 90 puntengrens zouden overschrijden. En dat deden we. Ik ben erg trots op deze groep en wat we met elkaar bereikt hebben dit seizoen. Jubal Indoor Percussion 2012 was top!!!!

 

Jeroen


 

…Wat een dag was het gisteren! Overdag de nodige zaken via Facebook gevolgd, en in de middag zelf richting Eindhoven gereisd.
Onze drummers hebben de afgelopen maanden laten zien wat ze konden met ‘Metal’, en ook gisteren hebben ze de zaal doen juichen. Het was geweldig! Wat een energie en toewijding op het veld. De genietende drummers en  4 guardmeiden straalden en lachten van oor tot oor tijdens de 6 minuten show. Jubal heeft laten zien dat het thuis hoort in de top, hoog in de top!

Ciska


7034663147_99aee42cbf_b

…Soms zijn er van die seizoenen waarin werkelijk alles klopt, waarin ieder lid met precies de juiste ervaring op het juiste instrument staat, waarin het design team plots precies de goeie inspiratie heeft, waarin leden en staff vanaf de eerste repetitie alles op alles zetten. Soms zijn er van die seizoenen zoals Metal. Met de 5 bassdrummers waarmee we in 2011 geschiedenis schreven konden we dit indoorseizoen nog bij elkaar blijven, en vanaf de eerste repetitie wisten we dat we alleen nog maar verder konden bouwen aan het niveau dat we al bereikt hadden! Het was dan ook niet makkelijk om te accepteren dat deze CGN-finals onze laatste show samen zou zijn, maar voor altijd zou ik niet zeggen! Alleen al door het horen van de muziekkeuze wist ik dat dit echt mijn show zou worden, en ook visueel is dat natuurlijk helemaal waargemaakt! Ik ben blij dat ik een ik een seizoen lang heb mogen planken, vliegen, opdrukken, en alles mogen doen wat er maar te doen viel met die bass 1! De Jubal drumline heeft zijn positie in Europa maar weer bevestigd door af en toe mee te doen in een circuit dat eerst nog onbekend was voor ons, en nu ongeslagen de titel te winnen! Met trots mogen we dan ook terugkijken op een van de meest succesvolle projecten van Jubal tot nu toe. Proud to be Orange!

 

Fritsi(Maarten)

 

 

 

 


7034707037_7da4377713_b…Na een goeie repetitie op vrijdag en een redelijk korte nacht, kon de reis naar Eindhoven beginnen.
Om 6:50 vertrokken we vanaf het JMC. Na een verkeerde afslag te hebben genomen en heel Eindhoven te hebben gezien, kwamen we aan bij de sporthal. Na een goeie warming-up te hebben gehad konden we in alle rust naar t veld. Robby pompte nog even wat energie in de groep. 10:00, showtime! Visueel was de prelims show erg sterk en muzikaal ook zeker niet heel slecht. Het was nog heel erg wennen aan het geluid om ons heen. Over het algemeen een zeer nette run voor prelims! Het was een zeer lange tijd wachten. Maarja wat wil je nou met zoveel units (59??)

Frank z’n bericht op Facebook in de Metal pagina: Tussen 1830-1900 in je super suit! Ja zo voelde dat inderdaad! De warming-up voor de Finals show. Heel beheerst, maar toch voelde je al die spanningen en emoties al komen. Chris hield nog even een speech en gaf ons daarbij een oranje armband. Een heel speciaal symbool voor deze prachtige groep! Op naar het veld! Verzamelen achter het welbekende zwarte doek! Nu komen er bij een aantal leden al veel emoties naar boven. We voelden het al: We hadden er al vertrouwen in. Het doek ging open, volle bak op de tribune! Het publiek gaf gelijk een staande ovatie waardoor de energie gelijk aanwezig was. Daar doe je het voor, voor DIE kick! Dan de show! Door al die energie was iedereen z’n ass eraf aan t performen! Wat een show! Jubal flikt het weer! De laatste 3 klappen van de show…  Ik beland op m’n knieën en de tranen vloeien rijkelijk over onze wangen. (ja ook bij mij) Voor sommige was dit de laatste. Die emoties waren ook zeker niet te missen. Achter beseften we pas wat we hadden neergezet! WOW… Een kick-ass show die iedereen de ogen wagenwijd deed open zetten!

Nog heel even wachten op de retreat. “Gonna Fly Now” wordt voor gestart (De bekende CGN retreat muziek) De spanning is te voelen! Gaan we over die “magische” 90 heen?? Eerst nog een verrassende flashmob door de meeste groepen op t veld. Heel gaaf!! De scores dan! Jubal behaald met 90.9 de eerste plaats! De Jubal bassline laat voor de laatste keer hun handtekening zien door Frits (Maarten) nog even een keer op te tillen. Een enorme wisselbeker, een glazen prijs, een kampioensvlag en de medailles. Heel verdiend volgens iedereen. Na afloop wordt er natuurlijk gefeest en worden er foto’s gemaakt.

Mijn woorden voor deze dag (en afgelopen maanden):
Bloed, zweet en tranen, een hechte vrienden groep en vooral TROTS!!
Weer een dag om nooit te vergeten!!
#METAL #90.9 #CGN Finals

Pim Rottier

 


 

 

…Ik heb van de shows niets meegekregen, omdat ik heel de dag in de Boosterstand heb gestaan. Maar de emoties die bij verschillende personen aanwezig waren, zijn zeker niet aan me voorbij gegaan. Dit kan alleen maar bij Jubal. Het was een mooie dag, ook voor de booster. Jong Jubal en Jubal gefeliciteerd met de behaalde resultaten en ik hoop dat ik er nog lang getuigen van mag zijn. Ik ben er trots op om een onderdeel te mogen zijn binnen deze geweldige club. Op naar het zomerseizoen. Ook collega standhouders, bedankt voor het geweldige en gezellige winterseizoen.

Lucienne

 


 

 

…Het was een fantastische dag!! Na de goeie prelims show omgekleed en naar het centrum gegaan met de bus, lekker gegeten bij de Mac. Daarna nog even wat rondgehangen en toen teruggegaan en rustig aan klaargemaakt voor de avondshow. Warmup/In the lot was super vet met veel kijkers en daarna de avondshow waar letterlijk de vonken vanaf kwamen!! 🙂 Bij de uitslag natuurlijk helemaal blij en toen was de dag helemaal compleet, Thnx snares voor dit awesome indoorseizoen!!

Joey


 

…Zaterdagochtend erg vroeg verzamelden we bij het JMC om naar Eindhoven af te reizen. Nog wat slaperige koppies, maar het was duidelijk dat iedereen er zin in had. Na een goede laatste training op vrijdagavond gingen we met vertrouwen op weg naar de Finals. Ook omdat we het hele seizoen alle contests met een riante voorsprong hadden gewonnen. We wisten wel dat onze collega’s niet hadden stilgezeten dus we moesten onszelf overtreffen. Sommige leden hadden nog wat goed te maken van 2010 toen we de titel weggaven, anderen deden voor het eerst mee en waren erg gretig om te winnen.

7035405545_ec9c02e71e_bNa een rustige warm up hadden we de goede mindstate te pakken en gingen we op weg naar het startgebied voor onze prelims show. En die ging best lekker. Visueel was het sterk en ook muzikaal was het niet slecht. Dat was in ieder het gevoel wat wij hadden na de show, en de jury waardeerde het met een 89,5. Aardige score, maar we wilden over de 90 punten grens heen. Er kon nog een tandje bij en we waren vastbesloten om dat ook te doen.  Voor sommige leden was het hun (voorlopig) laatste show en dat maakte de drive om met onze beste show te eindigen nog groter.

Maar eerst nog het lange wachten. Om de tijd te doden gingen de meesten even het centrum in, en daar kwamen we nog veel andere units tegen.

Na nog meer wachten ging de drumline wat trommelen om alvast te concentreren en gewoon nog voor een paar laatste keren de show door te spelen. Eerst in sectionals, daarna met de complete drumline en uiteindelijk gingen we door met de warming-up inclusief frontensemble die ook al even bezig waren. Na een relaxte warming-up en een goed gesprek met de hele groep en staff waren we klaar om te gaan. Nadat we weer opgewarmd waren en we de laatste woorden van de staff hadden gehoord was het gametime. De emoties en energie in de groep waren voelbaar en daarbij het warme welkom van supporters maakte adrenaline los voor een energieke show. Nadat alle spullen weer aan de startlijn stonden betraden we de vloer van het sportcentrum in Eindhoven.

Het gevoel van de show was geweldig. Zoals gebruikelijk is Jubal beter in de avond, en dat was te merken. Muzikaal lockte het en er was veel meer publieksreactie dan in de ochtend. Omdat we het hele seizoen kritisch op onszelf zijn geweest hebben we samen met de staff Metal gebracht tot wat het nu is geworden. Maar daardoor waren er na de show ook gemengde  gevoelens.

6888363034_5698dd5d0c_b

Sommigen hadden hun beste show ooit, anderen waren teleurgesteld omdat ze niet foutloos waren. En dan nog het afscheid van de mensen die stoppen. Maar op zulke momenten zijn we 1 team en ik ben trots daar deel van te zijn!

Na het omkleden en wederom wachten konden we aan de retreat beginnen. Toen de scores werden opgelezen gebeurde waar we al op hoopten: meer dan 90 punten en een eerste plaats! Tijd voor een feestje dus. Na afloop een hoop felicitaties van collega’s, bekenden en fans en natuurlijk de ontlading.

Ik wil iedereen van JIP bedanken voor hun toewijding en het harde werk! Ook de staff, truckers en andere helpers voor het creëren en faciliteren van Metal. En natuurlijk ook de mensen die alle weekenden hun huis beschikbaar stellen voor de spelers van buiten Dordrecht. Ik had het voor geen goud willen missen!

Geert Jan


 

…Het gebeurt maar weinig dat ik zo’n kick krijg tijdens het spelen van een show als tijdens de final show van JIP 2012! Geweldig, wat een topshow, WOW!!! Dan te bedenken dat ik eerst niet mee zou doen met dit indoor programma. Gelukkig bedacht ik me tijdig want dit had ik uiteraard niet willen missen. Het was af en toe wat vroeg op de zondagochtend, maar eenmaal de vloer uitgevouwen en de eerste noten gespeeld te hebben voelde je de energie in de groep.  Thanks aan iedereen die deze show tot een geweldig succes hebben gemaakt, proud to be part of JIP 2012!

Alex

 


Check hier de foto’s

Bekijk hier de video