Jong Jubal 2013/2014: “Industry”

Met gepaste trots presenteren wij het thema van de nieuwe show van onze jeugdvereniging Jong Jubal voor 2013/14: ‘Industry’Na de succesvolle show “Speedracer” heeft ons staff-team een nieuwe uitdaging bedacht voor onze kids en misschien ook wel voor u als publiek. Zonder daadwerkelijk een verhaal te vertellen nemen we u mee naar de industrie, waarbij u het productieproces van dichtbij gaat meemaken. Door middel van mechanische en muzikale uitbeelding wordt de productie snel op stoom gebracht en zal de machine op volle toeren gaan draaien. Misschien wel té snel…?! Na de overdrive en de uitval van alle systemen worden de brokstukken weer bij elkaar geraapt en zal er een ‘restart’ plaatsvinden. Nu maar hopen dat het vanaf hier wel goed afloopt… er kunnen nog wel eens verrassende dingen gaan gebeuren!

Logo industry_20130401_jjlogoJong Jubal werd al in 1932 opgericht voor het grote aantal jeugdige leden die zich destijds bij Jubal aanmeldden en is daarmee een van de oudste jeugdkorpsen van Nederland. Ook nu zijn wij met zo’n 60 leden één van de grotere jeugdkorpsen. Alle leden zijn tussen de 8 en 15 jaar en verdeeld over de brass, percussion en color guard. Binnen deze secties kennen wij dit seizoen een grote groep Jong Jubal Kids; dit zijn eigenlijk de eerstejaars leden die nog in opleiding zijn en een apart programma daarvoor volgen. Zij hebben een aangepaste rol en zullen een gedeelte van de show meedoen, maar horen er natuurlijk wel volledig bij! Voor hen is het extra spannend om met Koninginnedag hun eerste optredens te gaan doen.

Eind vorig seizoen werd Jong Jubal vanwege het 80-jarig jubileum in een prachtig nieuw uniform gestoken en ook voor de colorguard is er nog een bijzonder nieuw uniform in de maak, wat helemaal in de stijl van de nieuwe show zal passen. Daarnaast komen er nog nieuwe vlaggen en ‘samples’ in de pit en zijn nog niet alle details van de show ingestudeerd. We hopen het volledige programma compleet te hebben op onze eerste contest in Huizen.