Drumcorps in concert – a season in review

Jubal gaat in 2015 weer op tournee door de USA. Wil jij dat ook meemaken en voor 20.000 man performen in het Lucas Oil Stadium? Word dan lid van Jubal 2015!

LucasOilIn de zomer van 2015 zal Jubal drum & bugle corps voor de vierde maal in de geschiedenis van het corps een tournee door de Verenigde Staten maken en aan zoveel mogelijk contests deelnemen tijdens de laatste drie weken van de DCI Tour ’15. In 2002, 2006 en in 2011 – toen het 100-jarig bestaan van het corps gevierd werd – wist Jubal de harten van de Amerikaanse drumcorps fans al te veroveren. Met de omslag en showconcepten die we met het corps de laatste jaren hebben ingezet zal dat komend jaar alleen nog overtroffen worden.

Jubal zal, net zoals alle buitenlandse deelnemers aan het DCI circuit, uitkomen in de Open Class. Voor de Europese en Aziatische corps heeft DCI een paar jaar geleden een aparte International Division in het leven geroepen. Waar in de vorige Jubal USA tours het aantal geplande Open Class contests beperkt (mogelijk) was, zal in 2015 de focus juist op deelname in die divisie liggen, om uiteindelijk bij de Open Class Championships begin augustus zo hoog mogelijk te scoren. Uiteraard zal er ook een aantal contests op het programma staan waar de top van de DCI World Class van de partij is. Free days en sightseeing mogen tijdens deze trip natuurlijk ook niet ontbreken. Tijdens eerder tours werden grote steden als New York City, Chicago, Washington, Atlanta en New Orleans aangedaan.

Het Amerika-avontuur start voor Jubal rond 17 juli als leden, staff, bestuur en een schare aan chauffeurs en supportstaff de grote plas oversteekt. De bussen en trucks van de Jubal-karavaan zullen vervolgens enkele duizenden kilometers door diverse staten afleggen. De terugreis staat net als bij de vorige USA Tours gepland op de dag na de World Class Finals.

NewOrleansOp dit moment is nog niet te zeggen hoe de Jubal USA Tour er precies uit zal gaan zien en welke route we door de States zullen afleggen. Het DCI contestschema voor het 2015 seizoen wordt immers pas in november/december bekend gemaakt. Zoals gezegd streven we ernaar om aan zoveel mogelijk Open Class contests mee te doen. Vast staat in ieder geval dat we deelnemen aan de Open Class World Championships in Michigan City op 3 en 4 augustus. De tour zal vervolgens eindigen in Indianapolis, waar we op donderdag 6 augustus in het vermaarde Lucas Oil Stadium op zullen treden in de DCI World Championships Prelims. De beste 25 corps van Prelims gaan door naar de Semifinals op vrijdag.

DCI is erg blij met de terugkeer van Jubal. DCI CEO Dan Acheson’s eerste reactie toen we hem meldden dat we met Jubal weer een DCI Tour in voorbereiding hebben was: “That is wonderful news!”, Open Class coördinator David Eddleman voegde daaraan toe: “Great to hear you will be back in 2015 and yes, let’s talk soon!

 


 

Wil jij dit gave Amerika-avontuur ook met ons meemaken? Meld je dan aan als lid van Jubal 2015!

Druk op de knop en stuur een e-mail naar info@jubal.org

Ja, ik wil graag mee!

 

USATOUR2015_Leaderboard_900x169

 


 

Met gepaste trots presenteert Jubal drum & bugle corps haar programma voor 2014: 2Touch

Op zaterdag 8 november aanstaande houden Jubal en Jong Jubal OPEN REPETITIE.

Geïnteresseerden zijn vanaf 10:00 uur welkom in het JMC. Dan start de open repetitie van Jong Jubal. Jubal neemt het om 13:00 uur van de jeugd over.

Opendag_guard_885x698 Opendag_hornline_885x698 Opendag_percussion_885x698

Kom de sfeer proeven en speel een paar uur mee met de Nederlands kampioen! Bestuur- en staffleden staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld lidmaatschap en eigenlijk alle ins- & outs van de club.

Tevens wordt er die middag een presentatie gegeven over de geplande USA/DCI Tour die van ca. 16 juli tot 10 augustus zal plaatsvinden.

Houd Facebook in de gaten voor de laatste updates omtrent deze dag: https://www.facebook.com/events/1488307514755806/

 

Jubal & Friendsjubal.orgDrumcorps in concert – a season in review Zaterdag 25 oktober Schouwburg Kunstmin Dordrecht, aanvang: 20:15 uur. Met medewerking van: Jubal Jong Jubal Beatrix Juliana Kaartverkoop vanaf 20 septembe…

DCE2014-Jong-Jubal_3_15191703910_ef00e5d4e8_kWat een mooie dag! Een dag die om 9 uur in Dordrecht begon; In een mistige wereld vertrok de bus met Jong Juballers in de richting van Kerkrade. De dag waar het hele seizoen naartoe geleefd is; waar alle repetitie’s op gericht zijn; DCE Finals. Zou het lukken de Europeese titel vast te houden? Na een voorspoedige tocht kwam de bus eind van de ochtend in Kerkrade aan. De kids kregen eerst vrije tijd om even bij te komen van de reis. Veel Jong Juballers bezochten meteen de Albert Heijn XL, anderen genoten van het heerlijke zonnetje dat over Limburg scheen. De materiaal- & kledingploeg installeerden een heus Jong Jubal basecamp waar we heel herkenbaar waren.

DCE2014-Jong-Jubal_2_15191703910_ef00e5d4e8_kNa het omkleden kon het volledige corps de prelimsshow van Jubal gaan kijken vanaf de ledentribune. Uiteraard werd Jubal met veel geluid aangemoedigd. Vervolgens vertrokken alle onderdelen naar een plek rond het stadion voor de warm-up. Onder de steeds warmer wordende zon had iedereen een goede warm-up. Veel belangstelling ook van andere corpsleden hoe Jong Jubal hiermee omgaat. Mooi die ontspannen sfeer tussen alle corpsen rond het stadion.

DCE2014-Jong-Jubal_4_15191703910_ef00e5d4e8_kDe spanning stijgt; het wordt tijd om op te stellen. Nog een laatste peptalk vanuit de staff en dan is daar het moment dat de hekken open gaan. Onder de stevige beat van de bassdrum (bedankt Mels!) komt Jong Jubal het veld op. Veel oranje-gejoel vanaf de tribune! Dat geeft een kick op het veld. “Drummajor, is your corps ready”, … de groet en dan gaat de machine draaien. Mooie performance van de leden. Je komt ogen en oren te kort om alles bij te houden wat er op het veld gebeurd. De explosie, de moves, de stilte op de tribune tijdens de ballad, de park-&-swing, de dubstep…. geweldig hoe deze show het veld afstoomde. De beste show uit dit seizoen. Leden en staffers zijn tevreden over de kwaliteit van deze show. Of het voldoende voor een titel weten we dan nog niet. Het telt op dat moment ook niet; iedereen is trots op wat er met elkaar neergezet is. Iedereen heeft het maximale gegeven. Applaus voor elkaar!

DCE2014-Jong-Jubal_5_15191703910_ef00e5d4e8_kAch ja, en dan vrijwel meteen opstellen voor de uitslag. Natuurlijk stijgen de zenuwen dan weer. Want iedereen hoopt natuurlijk toch dat de jury het resultaat ook maximaal gaat waarderen. Onder de streetbeat van Johan Friso komen alle corpsen het veld op. En mogen de drummajors vervolgens naar voren komen. Wat een lekker gevoel als bekend wordt dat Jong Jubal opnieuw de Europeese titel mee naar Dordrecht mag nemen. 83.20 punten, ruim een punt voorsprong op Johan Friso. Toch gaan zij met 4 captions naar huis. Jong Jubal heeft het verschil op twee onderdelen weten te maken; High Effect en High Visual.

Na de gebruikelijke fotosessie mocht Jong Jubal de victory-show brengen bij het begin van het avondprogramma. Wat een vuur, wat een enthousiasme weer op het veld. En wat een blijde gezichten. Een geweldige afsluiting van een mooi seizoen Industry. Een seizoen dat dankzij heel veel mensen mogelijk gemaakt werd. Naast de tomeloze inzet van de Jonge Juballers, danken we staff, instruktieteam, materiaalploeg en het atelier voor alle tijd en energie die tijdens het afgelopen seizoen in deze mooie vereniging gestopt is.

Op naar een nieuw seizoen met een nieuw thema…