We, as human beings, have always defined ourselves by the ability to overcome the impossible. As brave souls we travel into the heavens to explore the corners of our universe. Driven by curiosity we dare to aim higher and we reach for the stars to make the unknown known. These moments are our proudest achievements. But we’ve barely begun..

Our greatest accomplishments are not behind us, because our destiny lies above us. And to find our destiny, we have to go beyond everything we know and beyond everything we can imagine..


Jubal drum & bugle corps proudly presents their 2015 program ‘BEYOND…’


Leading designers will be Ronald Venderbos, Harm Kieboom, Frank Vernes and Justin Coughlin for music and Frank Wienen, Nilanthi Baas and Ruben Lourens for visual.

Jubal gaat in 2015 weer op tournee door de USA. Wil jij dat ook meemaken en voor 20.000 man performen in het Lucas Oil Stadium? Word dan lid van Jubal 2015!

LucasOilIn de zomer van 2015 zal Jubal drum & bugle corps voor de vierde maal in de geschiedenis van het corps een tournee door de Verenigde Staten maken en aan zoveel mogelijk contests deelnemen tijdens de laatste drie weken van de DCI Tour ’15. In 2002, 2006 en in 2011 – toen het 100-jarig bestaan van het corps gevierd werd – wist Jubal de harten van de Amerikaanse drumcorps fans al te veroveren. Met de omslag en showconcepten die we met het corps de laatste jaren hebben ingezet zal dat komend jaar alleen nog overtroffen worden.

Jubal zal, net zoals alle buitenlandse deelnemers aan het DCI circuit, uitkomen in de Open Class. Voor de Europese en Aziatische corps heeft DCI een paar jaar geleden een aparte International Division in het leven geroepen. Waar in de vorige Jubal USA tours het aantal geplande Open Class contests beperkt (mogelijk) was, zal in 2015 de focus juist op deelname in die divisie liggen, om uiteindelijk bij de Open Class Championships begin augustus zo hoog mogelijk te scoren. Uiteraard zal er ook een aantal contests op het programma staan waar de top van de DCI World Class van de partij is. Free days en sightseeing mogen tijdens deze trip natuurlijk ook niet ontbreken. Tijdens eerder tours werden grote steden als New York City, Chicago, Washington, Atlanta en New Orleans aangedaan.

Het Amerika-avontuur start voor Jubal rond 17 juli als leden, staff, bestuur en een schare aan chauffeurs en supportstaff de grote plas oversteekt. De bussen en trucks van de Jubal-karavaan zullen vervolgens enkele duizenden kilometers door diverse staten afleggen. De terugreis staat net als bij de vorige USA Tours gepland op de dag na de World Class Finals.

NewOrleansOp dit moment is nog niet te zeggen hoe de Jubal USA Tour er precies uit zal gaan zien en welke route we door de States zullen afleggen. Het DCI contestschema voor het 2015 seizoen wordt immers pas in november/december bekend gemaakt. Zoals gezegd streven we ernaar om aan zoveel mogelijk Open Class contests mee te doen. Vast staat in ieder geval dat we deelnemen aan de Open Class World Championships in Michigan City op 3 en 4 augustus. De tour zal vervolgens eindigen in Indianapolis, waar we op donderdag 6 augustus in het vermaarde Lucas Oil Stadium op zullen treden in de DCI World Championships Prelims. De beste 25 corps van Prelims gaan door naar de Semifinals op vrijdag.

DCI is erg blij met de terugkeer van Jubal. DCI CEO Dan Acheson’s eerste reactie toen we hem meldden dat we met Jubal weer een DCI Tour in voorbereiding hebben was: “That is wonderful news!”, Open Class coördinator David Eddleman voegde daaraan toe: “Great to hear you will be back in 2015 and yes, let’s talk soon!

 


 

Wil jij dit gave Amerika-avontuur ook met ons meemaken? Meld je dan aan als lid van Jubal 2015!

Druk op de knop en stuur een e-mail naar info@jubal.org

Ja, ik wil graag mee!

 

USATOUR2015_Leaderboard_900x169

 


 

De volgende thema vrijdagavond is 20 maart. Kom gezellig naar het JMC.

Bij de Brass; 1e plaats Thamar Stolk 2e plaats Evy Metsemakers 3e plaats Rawel Filemon

Bij de Percussion; 1e plaats Remco de Wolf 2e plaats Jonathan Tallane 3e plaats Eva van Es

Bij de Guard; 1e plaats Benjamin Tallane 2e plaats Amber van Kesteren 3e plaats Ilse Jacobs

Corpswinnaar; Benjamin Tallane

 

Onco3

Onco2

Onco1

Hans Kloppert is deze week op uitnodiging van de stedenband Dordrecht- Dordrecht en burgemeester Brok op werkbezoek in Dordrecht in Zuid Afrika. In 2010 bracht Hans al een bezoek aan Dordrecht en heeft toen mede aan de wieg gestaan van de oprichting van een Field Band in onze gelijknamige partnerstad. In de vier jaar dat de band nu bestaat hebben zij al twee maal grote successen geboekt op de S.A. National Championships in Johannesburg.

speechHet bezoek deze week staat vooral in het teken van workshops met het instructieteam van de Field Band en dagelijkse repetities met de gehele band. Tijdens een officiële welkomstceremonie voor de Nederlandse delegatie in de grote zaal van het gemeentehuis trad de Field band ook op. Daar overhandigde Hans na introductie door burgemeester Brok symbolisch twee G-sopranen aan Field Band coördinator Phumezo Hlanganise en brass tutor Monde Fishidi. Onlangs zijn onze oude brass instrumenten nog één maal te koop aangeboden aan onze eigen leden. Alle resterende instrumenten zullen binnenkort gedoneerd worden aan de Field Band in Zuid Afrika. Transport daarvoor zal mede mogelijk gemaakt worden door één van de bedrijven van de Dordtse Ondernemers Vereniging.

donatie G-brassJubal is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met de stichting Dordrecht-Dordrecht ten behoeve van het ondersteunen, uitdragen en promoten en waar mogelijk uitbreiden van de (maatschappelijke) mogelijkheden van het Field Band Project in Dordrecht Zuid-Afrika. De delegatie die op Dordrecht op bezoek is bestaat uit Burgemeester Arno Brok, Gea Davids (hoofd internationale betrekkingen van de gemeente), David Schalken (Beter voor Dordt), Peter Heijkoop (CDA), Anneke Maagdenburg (voorzitter Dordtse Ondernemers Vereniging), Merlijn Timmers en Sonja van Oeveren (stichting Dordrecht-Dordrecht) en Hans Kloppert (Jubal).

Met ingang van vandaag is het mogelijk naast cash geld en minitix ook met pin te betalen in het JMC.

Ze zijn er weer. De heerlijk warme Jubal mutsen. 1 voor € 7,50 en 2 voor € 12,50. Stuur een mail om te bestellen naar tvink@chello.nl en we zorgen dat ze muts zo snel mogelijk bij u is.

Jubal Alumni wenst iedereen fijne feestdagen en een muzikaal 2015 toe.

Joyeux noël et bonne année!

Frohe weinachten und ein glückliches neues jahr!

Merry x-mas and a happy new year!


Jubal, Jong Jubal, Music Kids, Jong Jubal kids, JD’s Big Band, Club van 100