Jubal gaat in 2015 weer op tournee door de USA. Wil jij dat ook meemaken en voor 20.000 man performen in het Lucas Oil Stadium? Word dan lid van Jubal 2015!

LucasOilIn de zomer van 2015 zal Jubal drum & bugle corps voor de vierde maal in de geschiedenis van het corps een tournee door de Verenigde Staten maken en aan zoveel mogelijk contests deelnemen tijdens de laatste drie weken van de DCI Tour ’15. In 2002, 2006 en in 2011 – toen het 100-jarig bestaan van het corps gevierd werd – wist Jubal de harten van de Amerikaanse drumcorps fans al te veroveren. Met de omslag en showconcepten die we met het corps de laatste jaren hebben ingezet zal dat komend jaar alleen nog overtroffen worden.

Jubal zal, net zoals alle buitenlandse deelnemers aan het DCI circuit, uitkomen in de Open Class. Voor de Europese en Aziatische corps heeft DCI een paar jaar geleden een aparte International Division in het leven geroepen. Waar in de vorige Jubal USA tours het aantal geplande Open Class contests beperkt (mogelijk) was, zal in 2015 de focus juist op deelname in die divisie liggen, om uiteindelijk bij de Open Class Championships begin augustus zo hoog mogelijk te scoren. Uiteraard zal er ook een aantal contests op het programma staan waar de top van de DCI World Class van de partij is. Free days en sightseeing mogen tijdens deze trip natuurlijk ook niet ontbreken. Tijdens eerder tours werden grote steden als New York City, Chicago, Washington, Atlanta en New Orleans aangedaan.

Het Amerika-avontuur start voor Jubal rond 17 juli als leden, staff, bestuur en een schare aan chauffeurs en supportstaff de grote plas oversteekt. De bussen en trucks van de Jubal-karavaan zullen vervolgens enkele duizenden kilometers door diverse staten afleggen. De terugreis staat net als bij de vorige USA Tours gepland op de dag na de World Class Finals.

NewOrleansOp dit moment is nog niet te zeggen hoe de Jubal USA Tour er precies uit zal gaan zien en welke route we door de States zullen afleggen. Het DCI contestschema voor het 2015 seizoen wordt immers pas in november/december bekend gemaakt. Zoals gezegd streven we ernaar om aan zoveel mogelijk Open Class contests mee te doen. Vast staat in ieder geval dat we deelnemen aan de Open Class World Championships in Michigan City op 3 en 4 augustus. De tour zal vervolgens eindigen in Indianapolis, waar we op donderdag 6 augustus in het vermaarde Lucas Oil Stadium op zullen treden in de DCI World Championships Prelims. De beste 25 corps van Prelims gaan door naar de Semifinals op vrijdag.

DCI is erg blij met de terugkeer van Jubal. DCI CEO Dan Acheson’s eerste reactie toen we hem meldden dat we met Jubal weer een DCI Tour in voorbereiding hebben was: “That is wonderful news!”, Open Class coördinator David Eddleman voegde daaraan toe: “Great to hear you will be back in 2015 and yes, let’s talk soon!

 


 

Wil jij dit gave Amerika-avontuur ook met ons meemaken? Meld je dan aan als lid van Jubal 2015!

Druk op de knop en stuur een e-mail naar info@jubal.org

Ja, ik wil graag mee!

 

USATOUR2015_Leaderboard_900x169

 


 

Met gepaste trots presenteert Jubal drum & bugle corps haar programma voor 2014: 2Touch

Met gepaste trots presenteren wij het thema van de nieuwe show van onze jeugdvereniging Jong Jubal voor 2013/14: ‘Industry’

DCN-finals-Jubal_5_689x885Zaterdag 13 september werd de kampioenstitel van Drum Corps Nederland geprolongeerd. Niet alleen in de Premier Class, maar ’s middags had Jong Jubal dat klusje ook al geklaard. Het zeer goed gevulde stadion van FC Dordrecht was getuige van een zeer energieke en overtuigende show van Jubal, die ook nog eens flink anders was dan die in Huizen.

Jubal had er die middag een productieve repetitie op zitten, waar de laatste punten op de J werden gezet en waar er vooral in grote segmenten aan het op de juiste manier toewerken naar de effectmomenten werd gewerkt. Dit alles bij schitterend weer: zonnetje maar niet al te hoge temperaturen. De run aan het einde van de repetitie gaf iedereen veel zelfvertrouwen voor het optreden van die avond.

DCN-finals-Jubal_2_885x689Na een paar uur van welverdiende rust was het tijd om om te kleden in het JMC en om 19.00 uur vertrokken de diverse secties richting de warming-up plekken. Zoals gebruikelijk werd er begonnen met een stretch en daarna de visual warm up. Maar… halverwege de visual warm-up werden we door iemand van DCN ‘op last van de jury’ gesommeerd onmiddellijk te stoppen met de warming up. De muziek zou namelijk te hard zijn en de jury had er in het stadion last van. Op dat moment hadden wij nog geen noot gespeeld… Langzaamaan gingen ook de horn- en drumlines van Juliana en Beatrix naar het stadion. Met de hornline probeerden wij in de allereerste uithoek van het sportpark nog iets van een warming-up te doen. Voor zo’n belangrijke contents is het natuurlijk uitermate belangrijk om een goede warming up te hebben en alle toeters te tunen met deze koelere temperaturen. Uiteindelijk bleek zelfs dat nog te hard en gingen we (na nog wel enigszins getuned te hebben) wat eerder richting het stadion te vertrekken. Op de parkeerplaats aangekomen stond daar nog wel een klein ensemble een deuntje te repeteren…

DCN-finals-Jubal_7_885x689De lichte warming-up irritaties werden echter positief omgezet in de show, want de leden waren erop gebrand het publiek en de jury te overtuigen. In de zomer is er hard gewerkt en is er vanaf het einde van de ballad een compleet andere show (zowel muzikaal als visueel) ingestudeerd. daarnaast is er over de hele linie het nodige aan- en ingevuld met visuals. Het programma is hierdoor veel rijker geworden en dat was zaterdag heel goed te zien en te horen. De emoties van de show zijn nu goed te lezen, niet alleen te horen in de muziek, maar ook in de dril, de visuals en inmiddels ook de expressie. Samen met de nieuwe samples die zijn toegevoegd en de rol van Nadia die meer is uitgediept, zorgde ervoor dat de emoties gedurende de show goed overkwamen en het publiek werd meegezogen in het verhaal. Na een indrukwekkend slot barstte het applaus los.

DCN-finals-Jubal_8_885x689Dan is het altijd even wachten hoe de jury het heeft gewaardeerd en natuurlijk wat de concurrentie heeft gepresteerd. Uiteindelijk is het voor Jubal een mooie uitslag geworden. De tachtig-puntengrens is ruim doorbroken en eindelijk scoren we hoger dan een jaar eerder. Dat nagenoeg alle caption awards in Dordt mochten blijven is een mooie bekroning van een mooi en goed optreden. Om over twee weken ook een mooi resultaat te gaan behalen gaan we natuurlijk weer twee weken keihard werken om ook dan het hoogst haalbare te behalen. Het resultaat van die avond was mooi, maar we moeten nog hard werken ook over twee weken te kunnen winnen. Het liefst met nog een caption meer, natuurlijk…

DCN-finals-Jubal_9_885x689De prijsuitslag leek overigens wel een risicovolle UEFA-wedstrijd, want vooraan het veld stonden alle FC Dordt stewards opgesteld, maar qua sportiviteit, zowel op de tribunes als op het veld, mogen de voetballers een voorbeeld nemen. Het bleek dat er een aantal ‘voetbalsupporters’ uit Breda voornemens was om in Dordrecht te komen rellen. Vandaar dat er wat meer ‘security’ was dan normaal. Na de uitslag en felicitaties van collega corps, was het tijd voor de traditionele ‘Victory Run’. Die was natuurlijk een stuk losser en dan de finals show, want de druk is er dan wel af. Na de victory run kwamen alle emoties van het harde werken los.

Na afloop werd er op en rond het veld druk nagepraat over de gebeurtenissen van die avond. Het publiek lijkt inmiddels gewend aan het kleurrijke uniform, want daar heb ik niemand meer over gehoord gisteren. Dat de cape meer een sjerp geworden is, en dat dat veel mooier is, daar werd over gesproken. Maar niemand sprak nog over de vrolijke kleuren. Da’s mooi, want dan zullen de paarse en roze broeken over twee weken (want dan zijn ze pas klaar) ook wel in de smaak gaan vallen!…

 

 Apple's nieuwe commercial – Perspective is everything: https://www.youtube.com/watch?v=TJ1SDXbij8YApple – PerspectiveHere's to those who have always seen things differently. http://www.apple.com/?cid=www-us-yt-per