Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Jubal – Tour de France 2017

July 6 @ 22:00 - July 17 @ 10:00

Ook deze zomer staat er weer een meerdaagse buitenlandse reis op de Jubal agenda.

Na een geslaagde 16-daagse trip naar Italië vorig jaar, vertrekt de Jubal karavaan op donderdagavond 6 juli voor tien dagen naar Frankrijk.

Eerste bestemming is het in Zuid-Frankrijk gelegen Mazamet. In Mazamet wordt jaarlijks het festival “Fanfares sans Frontières” georganiseerd. Florian Virgili heeft Jubal daar in de 90er jaren leren kennen. Jubal trad eerder op tijdens dit evenement in 1994 en 2001. Op vrijdag en zaterdag staan optredens in Mazamet op het programma. Op zondag 9 juli reist het corps heen en weer naar Lodève voor een aantal optredens.

Alle overnachtingen tot 11 juli zullen in Mazamet zijn. Naast de verschillende optredens benut Jubal de tijd effectief met repetities om zich zo optimaal voor te bereiden op het Wereld Muziek Concours, waar het op 29 juli aan deelneemt. In meerdere plaatsen die tijdens deze tour aangedaan worden krijgt Jubal de beschikking over het plaatselijke stadion/sportcomplex.

De volgende stop op de Jubal “Tour de France” is Puy Guillaume. Heel Frankrijk is die dagen al in de ban van de nationale feestdag. Puy Guillaume viert de bestorming van de Bastille-gevangenis (en daarmee het uitbreken van de Franse Revolutie in 1789) al een dagje eerder met grootse parades en een show in het lokale stadion. Op “le 14 juillet” zelf treedt Jubal op in Issoire, net ten zuiden van Clermont-Ferrand.

Daarna gaat de reis naar Noord-Frankrijk waar in het weekend van 15 en 16 juli nog enkele optredens verzorgd zullen worden. Lopende onderhandelingen over die laatste twee data zullen eerdaags ook afgesloten en bevestigd worden.

Jubal zet met deze “Tour de France” de reeks jaarlijkse buitenlandse reizen die enkele jaren geleden is ingezet voort.

Details

Start:
July 6 @ 22:00
End:
July 17 @ 10:00
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/174483173069854

Organizer

Jubal drum & bugle corps