Dag 15 – USA TOUR 2015

By 30 July 2015Jubal
Jubal-USAtour-2015-Embleem-01_200x200Donderdag 30 juli 2015

Vandaag bij daglicht konden we eigenlijk goed zien in wat voor een mooie omgeving we beland waren. Het begon met een fris windje, maar met de zon erbij werd dit een warme dag waar je ongemerkt een rood kleurtje kon opdoen. De leden stonden vroeg op het veld. Ondertussen werd er in de keuken allerlei lekker eten klaargemaakt. Zelfgebakken cake, Sloppy Joe’s (een lekker gehaktprutje voor op een hamburgerbroodje) en fijngesneden nectarines.

Uniformen naar de wasserette en daarna lekker aan een Hollands waslijntje in deze super omgeving. Na de laatste run op het veld, douchen, spullen inpakken en klaarmaken voor een busreis van 30 minuten naar het Stadium “For a blast in the Burg”.

flagslineup

Onderweg stond een persoon te zwaaien naar de bus met een Nederlandse vlag in zijn handen. De horns deden de warming-up voor de uitgang van de plaatselijke brandweerkazerne. De brandweermannen waren vanavond tevens de verkeersregelaars. Het stadium had niet direct een “wow-effect”, maar het publiek wat op de tribunes ging zitten zorgde daar wel voor. Geëmigreerde Nederlanders in het oranje gestoken kwamen speciaal kijken naar Jubal. De grijze betonnen tribune werd langzaam maar zeker bevolkt met een enthousiaste menigte. Voorafgaand aan de contest werd er op het veld een “Flag-Parade” gehouden waarnaast de Amerikaanse vlag ook de Canadese en Nederlandse vlag onderdeel van waren. Na de volksliederen betrad Jubal het veld. Op de tribune begon Dennis, onze Amerikaanse chauffeur van de camper, het publiek op te zwepen door zeer luid “JUBAL” te gaan roepen. “Drummajors is your corps ready?” “They were born ready”, schreeuwde Dennis. Het publiek joelde al voordat Jubal was begonnen. De leden op het veld kregen deze boost absoluut mee. En dat was goed want ze moesten werken, hard werken. Het, zo mooi glad gemaaid uitziende, grasveld bleek een knollenveld te zijn.

joey

Jubal vocht en bracht een geweldige show. Wow….deze show kwam binnen……. Kippenvel en tranen over de wangen. Het publiek gaf halverwege de show al een staande ovatie.Het was geen foutloze show, maar de leden wisten het publiek te raken! Na het eten gingen de meeste leden nog terug naar het stadion om naar andere korpsen te kijken en luisteren en om de uitslag te vernemen.

snack-foodtruck

Jubal steeg weer in punten en stapte tevreden de bus in op weg naar Avon Lake.