Dag 16 – USA TOUR 2015

By 31 July 2015Jubal
Jubal-USAtour-2015-Embleem-01_200x200Vrijdag 31 juli 2015

’s Ochtends vroeg stond Justin Coughlin al klaar op het vliegveld om opgehaald te worden. Met behulp van plaatselijke vrijwilligers werd dit vervoer geregeld. Justin was aan het begin van de tour ook al bij Jubal aanwezig geweest en komt tot aan finals de staff weer versterken. Het werd warm in Avon Lake, maar je merkt aan de leden dat we met deze hitte gewoon vol kunnen trainen. De groep wordt constanter in hun uitvoering; het product wordt steeds zekerder. Leden van de supportstaff namen in de tussentijd hun kans waar om een kijkje te nemen op het strand van Lake Erie.

Kort voor het bezoek van Jubal aan Avon Lake, was er contact geweest met de weduwe van de voormalig consul Arnie de la Porte die een belangrijke rol had gespeeld in de Jubal Amerika tour van 2006. Maud de la Porte werd uitgenodigd om een kijkje te nemen bij de repetitie van het corps en tijdens de lunch werd ze welkom geheten door voorzitter Hans Kloppert. Mevrouw de la Porte sprak het corps toe, complimenteerde de leden en ging samen met de hele club op de foto. Uit handen van Hans kreeg ze het Jubal Jubileum boek overhandigd.

ghinder

In de middag kwam familie Ghinder bij de repetitie kijken. Tom Ghinder is de vader van twee ex-leden van Glassmen en kwam met leuk nieuws. Eén van zijn zoons is namelijk jarig geweest en had besloten dat hij geen cadeau wilde. In plaats daarvan werd zijn verjaardagsgeld gedoneerd aan Jubal. De band tussen Jubal en Glassmen is altijd goed geweest; 7 Juballers hebben bij dit corps gelopen en deze tour wordt ook de food-truck gerund door ex-Glassmen-staff. Tijdens finals-week zullen we met deze donatie een feestelijk diner geven.

Jubal mocht vanavond als laatste deelnemen in de competitie. Dus in het donker met “stadium lights” en na de Blue Devils B. Het publiek was zeer enthousiast. De show was gewoon weer goed. Veranderingen in drill en performance waren duidelijk zichtbaar en Jubal steeg weer qua punten.

marc-pannenkoeken

Er was op bestuurlijk niveau contact gelegd met de Blue Devils B. Er was voor beide korpsen een snack na afloop van de contest bij de Jubal truck. Marc Lustje had de hele middag in totaal zo’n 800 pannenkoeken voor ruim 350 man staan bakken. Er ontstond een gigantische rij met leden van Blue Devils B en Jubal die netjes op hun beurt stonden te wachten om pannenkoeken te bemachtigen.

Na deze warme vermoeiende dag vertrokken we naar Troy, Michigan