Dag 18 – USA TOUR 2015

By 2 August 2015Jubal
Jubal-USAtour-2015-Embleem-01_200x200Zondag 2 augustus 2015

Rond 08:00 uur was het ontbijt, want we wilden rond 09:00 uur vertrekken. We verplaatsten ons vandaag met daglicht. voor een ritje van 4 uur naar St. Joseph voor een vrije dag.

St. Joseph is een kleine stad in Michigan aan het gelijknamige meer Lake Michigan. Men noemt het een kustplaatsje, maar eigenlijk ligt St. Joseph aan een heel groot meer, wat absoluut de moeite waard was om te bezichtigen. De ouderwetse Main Street met lokale winkels en producten en het strand met echte life-guards maakten dit dorpje tot een aangename bestemming.

strand

Rond 17:00 uur was het weer verzamelen voor het laatste stukje van deze reis naar Michigan City. Onderweg kregen we er weer een uurtje bij door het verplaatsen naar een andere tijdszone. Deze vrije dag duurde maar liefst 25 uur!! Voor het diner stopten we bij Ryans in Michigan City. De kookploeg kreeg vandaag ook een vrije dag en mocht lekker aansluiten in de rij met leden bij het buffet. Eten van de grill, pizza’s, pompoenentaart met marshmallows, gegratineerde bloemkool, broccoli en natuurlijk allerlei toetjes!! Dit diner was mede mogelijk gemaakt door de gulle donatie van familie Ghinder, een aantal dagen geleden. Erg lekker!

Vol gegeten stapten we in de bus naar de Joy Elementary School. Weer een prima locatie met diverse ruimtes om te kunnen slapen. Echter in het biologielokaal met daarin een vogelspin (in een terrarium) wilde niemand slapen. Dit lokaal is inmiddels wel een bezienswaardigheid voor gillende dames geworden…. In deze school zijn geen douches, dus gingen we in twee ploegen naar het Ames Field Stadium om daar te douchen. Dat hebben ze geweten. Onder luid gezang (You never walk alone, Guus Meeuwis en andere Nederlandstalige artiesten) werd het zweet en vuil van de lichamen gewassen. En daar gingen we weer terug de bus in. Wat achterbleef in de douches was een aantal verbaasde Amerikanen. Deze avond werd er spontaan nog een support-staff overleg gepland omdat de komende dagen voor en achter de schermen extra belangrijk zijn.

Morgen Prelims…..