Dag 20 – USA TOUR 2015

By 4 August 2015Jubal
Jubal-USAtour-2015-Embleem-01_120x120Dinsdag 4 augustus 2015

We werden weer vroeg gewekt om naar het repetitieterrein te vertrekken voor de laatste repetitie op Amerikaanse bodem. Doordat de International Open Class vandaag weer voor de Open Class zit, zijn we met Jubal als derde aan de beurt. Dat betekende dat ons tijdschema vandaag nog krapper zou zijn dan gisteren. Vandaag dus een soort herhaling van gisteren maar dan korter. Een aantal uniformen moesten nog gewassen worden en de kooktruck en equipment-truck reden wederom naar de repetitielocatie voor lunch. Na de lunch ging de kooktruck weer terug naar de school om het avondeten alvast voor te bereiden.

wormhole

Na de repetitie werden de bussen alvast onder politiebegeleiding naar de school gebracht. Althans dat dacht men. De politie bracht ze namelijk al naar het stadion wat nog niet de bedoeling was, dus met enige vertraging kwamen ze toch nog bij de school aan. Daar kregen de leden de gelegenheid om uniform en andere benodigdheden te pakken.

Nu vertrokken we dan echt onder politiebegeleiding naar het Ames Field stadium voor de finals van de International Open Class. De warming-up en alle voorbereidingen werden volgens een vaste volgorde afgewerkt. Alsof het een normale contest zou zijn. Maar je voelde een spanning….. het was wel finals.

line-afmars
Aan de achterkant van het stadion werd door Frank Wienen nog een laatste peptalk gehouden; en daar ging het corps door de poort. Op de tribunes waren duidelijk ook Nederlanders aanwezig. Jubal begon wat weifelend, maar toen ging het los. Kon het nog beter dan prelims? Ja, blijkbaar wel. De leden haalden het uiterste uit deze show. De eerste plaats kwam niet in gevaar. Aan het einde van de avond werd Jubal gekroond tot Wereldkampioen in de International Open Class. Wat klinkt dat mooi!! Trotse leden omhangen met een medaille poseerden voor groepsfoto’s. Jubal mocht tevreden naar de bussen lopen en naar de school vertrekken. Facebook ontplofte met diverse foto’s van leden met beelden van gouden medailles en het Ames field Stadium.

fotofinals