Dag 22 – USA TOUR 2015

By 6 August 2015Jubal
Jubal-USAtour-2015-Embleem-01_120x120Donderdag 6 augustus 2015

Rond half acht ging de wekker. De mensen van de boosterstand moesten rond 08:00 uur aanwezig zijn in het Lucas Oil Stadium. Hulde voor deze vrijwilligers want ze verlieten pas rond 23:00 uur het stadion.

Het regende vandaag behoorlijk. De warming-up in het park werd verplaatst naar het Convention Centre. Geen last van weersomstandigheden, maar wel vier drumlines tegelijkertijd aan het inspelen in een locatie met een akoustiek van een gigantische kathedraal. Na de warm-up liepen we richting Lucas Oil Stadium. Daar liepen we door de tunnel waar werelds grootste performers door heen mochten lopen. Door onze plaatsing in de Open Class waren we rond 12:00 uur aan de beurt. Niet de meest ideale tijd om een show te draaien maar Jubal ging er weer vol tegenaan.

shako-cymball-warmup

Het is sowieso voor elke muzikant en guard iets bijzonders om in zo’n geweldige hal te mogen optreden. Marcel van Zanten ging hard onderuit in deze show, maar hield er niets aan over. Zijn tuba was er erger aan toe. Maar…. “Show must go on” en Marcel herstelde zich erg snel.

Na het optreden werden de leden door de staff en Hans Kloppert bedankt voor het hard werken van de afgelopen weken en het daarmee behaalde resultaat. Het was buiten net even droog zodat de groepsfoto en diverse andere foto’s gemaakt konden worden.

kirsten_semifinals

Alle instrumenten werden in de bus ingeladen, omgekleed en lopend naar een nabijgelegen restaurant om met z’n allen 33 XXL pizza’s te verorberen, die door Jim Wagner voor Jubal besteld waren. Jim kent Jubal al van het eerste bezoek in de States in 2002.

pizza

Hierna mocht een ieder de rest van de dag voor zichzelf invullen. Shoppen in de stad of in het Stadium naar andere korpsen kijken en luisteren.

Rond 0:00 uur vertrokken we weer naar de housing-site. Het was, ondanks de regen, een mooie dag.