Dag 3 – USA TOUR 2015

By 18 July 2015Jubal
Jubal-USAtour-2015-Embleem-01_120x120Zaterdag 18 juli 2015

Iets over 02.00 uur kwamen wij aan bij de Barbara Bush Middle School in San Antonio. Een mooie locatie met twee grote gymzalen waar we mogen verblijven/slapen Snel alles uitladen, luchtbedden oppompen en verder slapen.

’s Ochtends vroeg werd iedereen bij elkaar geroepen. Er was vanochtend slecht nieuws vanuit Dordrecht binnengekomen. Oud voorzitter van Jubal, Cees Boogert, was overleden. In een emotionele toespraak deelde Hans Kloppert dit aan de leden mee. Kees was in 2002 zeer betrokken geweest in de organisatie bij de eerste Amerikatour van Jubal. En was recent zelfs nog bij de “uitzwaaiparty” voor deze huidige tour langs geweest. Hier werden we wel even stil van. Echter tegelijkertijd kwam het besef dat we ’s middags op het veld zouden staan. Hans gaf aan dat Kees gewild zou hebben dat Jubal, ondanks alles, zou gaan doen waarin ze goed zijn namelijk muziek maken en performen.

Alamo_dag3_7Dus na het ontbijt naar het veld en repeteren. Er waren slechts twee uurtjes hiervoor beschikbaar. Niet de meest ideale situatie, maar er werd ondanks de temperatuur hard gewerkt door de leden op het veld. De koperen ploert stond al weer te branden aan de hemel en zorgde ervoor dat het ook vandaag weer zo’n 37 graden werd. Na de repetitie stonden er een hele batterij niet zo fris ruikende sportschoenen voor de toegangsdeur van de school. En dat “niet zo fris” is redelijk zwak uitgedrukt. De leden gingen douchen, ff lunchen en klaarmaken voor vertrek. Op naar de Alamadome. Op het parkeerterrein was het heet, heel heet. En dan staan daar enorm veel bussen met, vanwege de airco, een continu draaiende en nog meer hitte afgevende motor. Daar wil je dus niet zijn.

Alamo_dag3_0

De instrumenten en het equipment werden voor de warming-up uit de truck gehaald. Mooi om te zien zijn toeschouwers die zich verzamelen om te filmen, het geluid opnemen of gewoon staan te genieten. De bewondering, die je tijdens de warming-up je bij de toeschouwers op hun gezicht kon aflezen, was fantastisch.

Alamo_dag3_1

En dan via de tunnel de overdekte Alamadome inlopen, geheel voorzien van airco. Lekker!!! Aangekomen bij het einde van de tunnel mochten de leden een blik werpen in deze gigantische hal. Wat een voorrecht om in zo’n giga hal te mogen optreden. De tribune was, ondanks het vroege tijdstip van optreden, goed gevuld. “On the field all the way from Dordrecht The Netherlands JUBAL”. De leden performden, genoten en brachten een prima show op het veld. Dat belooft wat voor de komende drie weken.

Alamo_dag3

In de catacomben nog een toespraak van Frank Wienen, Hans Kloppert en een aantal interviews voor het DCI Fannetwork en dan naar buiten. BAM!!!! Wat een hitte. Gauw omkleden en weer terug naar de koele (zeg maar koude) Alamadome. Daar mochten we genieten van de top 20 van de DCI World Class tot ’s avonds 23.00 uur. Wat een geweldige hobby hebben we toch!

Alamo_dag3_5

Aan het einde van de avond nog een drumbattle tussen de Madison Scouts en Crossmen en dan de retreat voor Drum Majors. Rond 01:00 uur waren we weer terug in de school. “Lights out”

Alamo_dag3_4

Alamo_dag3_8

Alamo_dag3_6