Dag 5 – USA TOUR 2015

By 20 July 2015Jubal
Jubal-USAtour-2015-Embleem-01_120x120Maandag 20 juli 2015

Rond de klok van twee uur kwamen we aan The Little Elm High School. Wat een mega complex. De leden kregen een plek toegewezen op een podium, muzieklokaal en Choir Room. Kortom een muzikaal slaapplekje. Alles heerlijk voorzien van airco. Zelfs zo koud dat de leden klaagden dat ze wakker geworden waren van de kou. Maar ja, wat wil je als het overdag 38 graden Celcius is. Het was een geweldig mooie locatie. In Nederland bouwen ze een complete woonwijk op dezelfde oppervlakte waar hier de school met de bijbehorende sportvelden gevestigd is.

Vandaag gingen de leden apart van elkaar repeteren. De guard en pit bij de school; de horns en percussion alvast in het stadion. Ondertussen werd er vlak bij de toegang van de school in de schaduw uniformen genaaid en gewassen. Uiteraard met bijbehorende waslijnen. Hoe Hollands kan het zijn? De keukenploeg druk in de weer met het eten. En wat ritjes naar de Walmart om verschillene benodigdheden in te slaan. Kortom langzaam maar zeker begint iedereen z’n draai te vinden.

Rond 13:00 uur kwamen de leden weer terug van het veld. Niet lopend maar met een echte Amerikaanse schoolbus; How cool is that? Na de lunch repetitie bij de school in zogenaamde “sectionals”. Samen met een paar dames van de supportstaff en chauffeur Martin Bras ging ik op weg naar de Walmart en The Home Depot. De zonnebrandcrème vliegt er met dit weer doorheen. En af en toe wordt je wel eens geprikt door een mug. Nou, daar is bij de Walmart echt wel iets voor te vinden. Ook is er hout gekocht om om ervoor te zorgen dat ook in Amerika de props (pyramides) op het veld komen. De props zijn een belangrijk onderdeel van de show. Het is wel lastig om tijd te vinden omdat de chauffeurs door de nachtelijke ritten vaak overdag een dutje moeten doen om de volgende nacht weer fris te zijn.

‘s Avonds het laatste gedeelte van deze repetitiedag afsluiten in het geweldige stadion van Little Elm. De staff had een geweldig zicht van bovenaf. De leden bleven pushen tot het einde van de repetitie. Alles was nog niet perfect, maar vandaag was een hele produktieve repetitiedag en we zijn op weg naar een mooi eindresultaat.

Rond 23:00 uur vertrokken de bussen vanuit Little Elm naar Hollister in de staat Missouri. De tour is echt begonnen!