Dag 7 – USA TOUR 2015

By 22 July 2015Jubal
Jubal-USAtour-2015-Embleem-01_120x120Woensdag 22 juli 2015

Wat een dag……… Een dag vol emoties
Onderweg naar Perryville hadden chauffeurs Ton en Erik Jan pech met hun truck. Zij rijden met de equipment-truck, waar alle instrumenten en vlaggen in opgeslagen zijn. Toen bleek dat pechhulp nog wel enige tijd op zich zou laten wachten, werd een goed doordacht besluit genomen om de opleggers om te wisselen. Een muzikant zonder instrument en een guard zonder vlag is als een kok zonder keuken. Het equipment was dus onderweg. Het eten zouden we in Perryville wel regelen.

vincent
We kwamen rond 05:15 uur aan met de Jubal karavaan bij de St. Vincent High School in Perryville. Een enigszins gedateerd maar wel zeer net en schoon onderkomen met geweldig behulpzame mensen. Door het hele gebouw hingen A4-tjes met de gewenste looproute. “Welcome Jubal”. De supportstaff werd in een ander gebouw ondergebracht, waar drie airco’s op volle toeren de ruimte naar koelkasttemperatuur brachten. De buitentemperatuur ’s nachts was nog zo’n 20 graden, maar was overdag 27 graden geweest. ’s Ochtends bleek dat de chauffeurs Erik Jan en Martin nog niet geslapen hadden, maar omdat ze ervoor gezorgd hadden dat de equipmenttruck naast het trainingsveld geparkeerd stond.

warmup

Chauffeurs Ton en Kees verbleven nog steeds bij de kapotte trekker. Bij het ontbijt werd ook duidelijk dat Henk Doorten vanwege familieomstandigheden direct met het vliegtuig naar Nederland moest vertrekken. Dat maakte wel wat emoties los. Ook bij het wegbrengen van Henk konden we weer op de behulpzame inwoners van Perryville rekenen.

Onze EHBO-er Bram moest met een paar leden vanwege insectenbeten naar een medische post. Daarbij konden we ook weer rekenen op hulp uit Perryville. Na het, ’s nachts geregelde, geïmproviseerde ontbijt gingen de leden op weg naar het veld voor de repetitie tot 15:00 uur. Ondertussen mocht de kookploeg (zonder kooktruck) gebruik maken van de keuken in de school. Onder genot van een muziekje werden er 18 pakken pasta opengetrokken om alle leden van een heerlijke maaltijd te voorzien. De naaiploeg legde de laatste hand aan een uniform voor Wouter Elstrodt die voor deze tour een spot opvult in de pit.

shako

Na een heerlijke pasta maaltijd vertrokken we rond 17:00 uur naar de contest in St. Louis. Ruim een uur rijden om daar te komen zorgde ervoor dat de warming up tijd wat aan de krappe kant was. Dat is jammer, maar geen probleem. De show ging goed. Vandaag waren er weer grote stappen gemaakt. Een goede basis om verder te groeien.

show

Tijdens de pauze van de contest werd er door het complete corps op een nabij gelegen grasveld een arc gemaakt. Er was besloten om ter ere van Cees Bogert “Somewhere over the Rainbow” te spelen. Dit werd opgenomen en gemonteerd zodat de video op Cees zijn uitvaart getoond zou kunnen worden. Wat een emotioneel moment was dit. In gedachten waren we in Dordrecht bij de familie Bogert met dit eerbetoon. Wat een mooie familie is de Jubal-familie.

Na de drum majors retreat gingen we, na deze emotionele dag, op weg naar ons volgend adres van deze tour, Stirling Illinois. Aankomst rond 04:00 uur.