Dag 8 – USA TOUR 2015

By 23 July 2015Jubal
Jubal-USAtour-2015-Embleem-01_120x120Donderdag 23 juli 2015

Rond half vijf konden de eerste luchtbedden weer uitgerold worden om nog een paar uurtjes te kunnen slapen in de gymzaal van de Challand Middle School te Conway. De kooktruck was inmiddels gearriveerd. Met een nieuwe trekker kunnen we de rest van de tour probleemloos blijven rijden. Drie nachten verplaatsen zorgt wel voor de nodige vermoeidheid bij de chauffeurs. Gelukkig kunnen we hier in Conway twee nachten verblijven. Een welkom moment van herstel.

pyramides

Chauffeur Ton Verveer mocht vandaag zijn verjaardag vieren en werd verrast door de rest van de support-staff met wat cadeautjes en gebak. De leden stonden ook vandaag weer op het veld om beter te worden. De slagwerkers zonder instrument want gisteren waren er nieuwe vellen afgeleverd voor de snares, tenors en bassdrums. In de gymzaal waren staffleden druk bezig met het monteren en stemmen van de vellen. Op het veldje naast de kooktruck waren diverse mannen bezig met het bouwen van de props (pyramides). Die kunnen dan ook spoedig in de show gebruikt gaan worden.

Na de lunch eerst sectionals en daarna gezamenlijk. Er zijn vandaag weer veel uren gerepeteerd en zaken ten gunste van de show op het veld aangepast. En dat is merkbaar in zo’n laatste run. Veel zaken gaan beter lopen en klinken, doordat de leden ook groeien in de show. Bij zo’n intensief trainingsprogramma gaat er natuurlijk wel eens wat fout. Maar gelukkig hebben we hiervoor onze EHBO-er Bram. Hij doet echt goed werk achter de schermen.

laundry

Na het diner was er weer tijd ingeruimd voor een bezoekje aan de Walmart en de wasserette. Nu is de Walmart altijd een feestje voor onze leden en de wasserette is ook een nieuwe uitdaging. Sommige wasmachines centrifugeren niet goed zodat de was er zeiknat uitkwam. En dat krijg je in een wasdroger niet droog. Is de was schoon? Niet helemaal, maar het ruikt in ieder geval weer een beetje fris. Rond 24:00 uur “Lights Out”. Morgen repeteren en een contest in Dixon Illinois.