De Avond-4-daagse 2014 zit erop…

Zwaar beladen met zakken snoep en met nog veel meer, maar de hoofdprijs is uiteraard de medaille en het unieke JJ-klokje.

Avondvierdaagse-jong-jubal-_03_885x6984 avonden lopen met ruim 55 deelnemers; Jonge Juballers, staffers en vrijwilligers. Alle avonden waren warm, maar erg gezellig. Dit jaar hebben we de 5 kilometer gelopen omdat er veel jongere deelnemers zijn. Een leuke toevoeging aan het geheel was, dat een aantal leden van de Music Kids ook meeliepen.

De eerste en derde avond liepen we in het zwart; dat viel uiteraard op. Bijna iedereen had een Jong Jubal-shirt aan. De andere avonden liepen we in het oranje; niet vanwege het WK, maar gewoon omdat dat “onze” kleur is. Voor degene die nog geen Oranje Jong Jubal shirt in hun bezit hadden, was de mogelijkheid om Jong Jubal T-shirts ter plaatse te kopen, zodat echt iederéén in het oranje liep.

En uiteraard de banner voorop; trots gedragen door (meestal) de jongsten. Net als de Nederlandse vlag èn de echte (Europese) kampioensvlag. Zo was goed zichtbaar wie we waren. Goed gedaan Music Kids en Jong Juballers! De groep was ook goed hoorbaar; veel klassiekers werden gezongen; Avondvierdaagse-jong-jubal-_02_885x698“Daar boven op die berrûg…”, “We hebben een J, we hebben een O,… Jong Jubal gaat noooooit verloren”, “knoop het in je oren…”, “Ham Kaas Tosti…” ga zo maar door. In Dordrecht was hoorbaar en zichtbaar dat Jong Jubal meeliep.

En dan die laatste avond; veel snoepkettingen, cadeautjes, bloemen. En halverwege voegde Jubal in, wat de sfeer extra goed maakte. Trots achter de grote broer aan. En aan het einde een erehaag van Jubal waar we onderdoor liepen. Kippenvel bij zowel jong als oud. Wat hebben we toch een gave club!

Terug op het veld kregen we allemaal de medaille en het unieke Jong Jubal klokje. Mede mogelijk gemaakt door de Boosterclub.

 

Lees ook het verslag door één van de Jonge Juballers Thamar Stolk:


Wij hebben met Jong Jubal de avondvierdaagse gelopen. Het was erg gezellig en we hebben heel veel gezongen. De begeleiding van de groep die voor ons liep riepen steeds ‘dat kan harder!!’ dus dan zongen we ook harder. Op vrijdag riepen ze ook elke keer ‘hallo wat is het stil’ waarop wij riepen terug geniet maar van jullie rust!! Want Jubal liep ook een stuk mee en toen waren ze wel stil. We mochten ook door Jubal heen lopen en dat was ook erg leuk. Achteraf heeft een leiding toch toegegeven dat Jubal erg goed klonk dus dat vind ik wel aardig van hem. Kortom het was een super leuke en gezellige avondvierdaagse waarin veel gezongen werd. Volgend jaar weer!! Jong Jong Jong Jong Jong…….

Thamar Stolk


Foto’s oa. door Jurre van Herwijnen