Jong Jubal is Europees kampioen!

By 28 September 2014Jong Jubal

DCE2014-Jong-Jubal_3_15191703910_ef00e5d4e8_kWat een mooie dag! Een dag die om 9 uur in Dordrecht begon; In een mistige wereld vertrok de bus met Jong Juballers in de richting van Kerkrade. De dag waar het hele seizoen naartoe geleefd is; waar alle repetitie’s op gericht zijn; DCE Finals. Zou het lukken de Europeese titel vast te houden? Na een voorspoedige tocht kwam de bus eind van de ochtend in Kerkrade aan. De kids kregen eerst vrije tijd om even bij te komen van de reis. Veel Jong Juballers bezochten meteen de Albert Heijn XL, anderen genoten van het heerlijke zonnetje dat over Limburg scheen. De materiaal- & kledingploeg installeerden een heus Jong Jubal basecamp waar we heel herkenbaar waren.

DCE2014-Jong-Jubal_2_15191703910_ef00e5d4e8_kNa het omkleden kon het volledige corps de prelimsshow van Jubal gaan kijken vanaf de ledentribune. Uiteraard werd Jubal met veel geluid aangemoedigd. Vervolgens vertrokken alle onderdelen naar een plek rond het stadion voor de warm-up. Onder de steeds warmer wordende zon had iedereen een goede warm-up. Veel belangstelling ook van andere corpsleden hoe Jong Jubal hiermee omgaat. Mooi die ontspannen sfeer tussen alle corpsen rond het stadion.

DCE2014-Jong-Jubal_4_15191703910_ef00e5d4e8_kDe spanning stijgt; het wordt tijd om op te stellen. Nog een laatste peptalk vanuit de staff en dan is daar het moment dat de hekken open gaan. Onder de stevige beat van de bassdrum (bedankt Mels!) komt Jong Jubal het veld op. Veel oranje-gejoel vanaf de tribune! Dat geeft een kick op het veld. “Drummajor, is your corps ready”, … de groet en dan gaat de machine draaien. Mooie performance van de leden. Je komt ogen en oren te kort om alles bij te houden wat er op het veld gebeurd. De explosie, de moves, de stilte op de tribune tijdens de ballad, de park-&-swing, de dubstep…. geweldig hoe deze show het veld afstoomde. De beste show uit dit seizoen. Leden en staffers zijn tevreden over de kwaliteit van deze show. Of het voldoende voor een titel weten we dan nog niet. Het telt op dat moment ook niet; iedereen is trots op wat er met elkaar neergezet is. Iedereen heeft het maximale gegeven. Applaus voor elkaar!

DCE2014-Jong-Jubal_5_15191703910_ef00e5d4e8_kAch ja, en dan vrijwel meteen opstellen voor de uitslag. Natuurlijk stijgen de zenuwen dan weer. Want iedereen hoopt natuurlijk toch dat de jury het resultaat ook maximaal gaat waarderen. Onder de streetbeat van Johan Friso komen alle corpsen het veld op. En mogen de drummajors vervolgens naar voren komen. Wat een lekker gevoel als bekend wordt dat Jong Jubal opnieuw de Europeese titel mee naar Dordrecht mag nemen. 83.20 punten, ruim een punt voorsprong op Johan Friso. Toch gaan zij met 4 captions naar huis. Jong Jubal heeft het verschil op twee onderdelen weten te maken; High Effect en High Visual.

Na de gebruikelijke fotosessie mocht Jong Jubal de victory-show brengen bij het begin van het avondprogramma. Wat een vuur, wat een enthousiasme weer op het veld. En wat een blijde gezichten. Een geweldige afsluiting van een mooi seizoen Industry. Een seizoen dat dankzij heel veel mensen mogelijk gemaakt werd. Naast de tomeloze inzet van de Jonge Juballers, danken we staff, instruktieteam, materiaalploeg en het atelier voor alle tijd en energie die tijdens het afgelopen seizoen in deze mooie vereniging gestopt is.

Op naar een nieuw seizoen met een nieuw thema…