Jong Jubal is de jeugdige versie van Jubal drum & bugle corps; al onze leden zijn tussen de 8 en 15 jaar oud. In het jaar 1932 is Jong Jubal opgericht en dus vieren we in 2017 ons 85-jarig bestaan, als één van de oudste jeugdkorpsen van Nederland.

Jong Jubal brengt een echte Drum Corps show, met spectaculaire muziek en choreografie. We proberen onze leden ieder jaar een stukje verder op te leiden zodat ze, als ze 16 worden, moeiteloos kunnen overstappen naar Jubal. Onze bezetting is wisselend en dat is ook het “lot” van een jeugdkorps, maar aan de andere kant zijn we blij dat we ieder jaar weer een aantal Jong Juballers bij Jubal kunnen afleveren. Gelukkig krijgen we, dankzij ons succesvolle opleidingsprogramma Music Kids, ook weer nieuwe jonge leden erbij en begint de cirkel weer opnieuw.

Jong Jubal repeteert twee keer per week, op de woensdagavond van 19.00 uur tot 20.30 uur en op de zaterdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur. In de wintermaanden repeteren we voornamelijk in ons clubgebouw het JMC, aan de Jan Ligthartlaan 1 in Dordrecht. Dan worden de muziek of vlagbewegingen ingestudeerd. In de zomermaanden repeteren we buiten en dan wordt de choreografie bij de muziek ingestudeerd. Dit doen we met zo’n 60 leden, van jong tot oud en van leerling tot gevorderde en is dus een echte teamprestatie. Eén keer in de maand zijn er in de zomer verlengde repetities tot 15.00 uur, om zo nog beter voor de dag te kunnen komen

Bij Jong Jubal is het hard repeteren, maar er zijn ook leuke feestavonden, gaan we schaatsen, met elkaar op kamp en lopen we mee met de avondvierdaagse, dus tijd voor gezellige ontspanning is er ook!

Lijkt het je wel wat? Kom dan gewoon eens langs bij een repetitie of stel je vraag op jongjubal@jubal.org

Het programma van Jong Jubal 2017 is getiteld: “Sensei“.
Lees hier meer over het programma