Jubal begin juli naar DCE Regional in Engeland

By 13 March 2015Jubal

Het wordt een internationaal zomerseizoen voor Jubal dit jaar! Naast de USA Tour, die het corps drie weken door een elftal staten in de VS zal leiden, heeft het corps onlangs besloten ook naar Engeland af te reizen om deel te nemen aan de “International Summer Spectacular” DCUK/DCE Regional contest die op 4 juli in Woking (Surrey) zal plaatsvinden.

dcuklogo09_002De eerste contacten die Jubal over mogelijke deelname aan deze contest had met show-coördinator en DCE jurylid Mark Basset dateren al van kort na de DCE Finals 2014. Gezien de grote uitgaven die Jubal dit jaar voor de USA Tour maakt was het lange tijd nog maar de vraag of ook een extra reis naar Engeland er dit seizoen in zou zitten. Die knoop is nu doorgehakt. Ook onze vrienden van Juliana Middelburg nemen deel aan deze contest. We zijn met hen in overleg om eventueel iets samen te doen (reizen, accommodatie of maaltijden). Verder zal ook een corps uit Ierland aanwezig zijn. Deze contest is een prachtige gelegenheid om ook de Engelse corps eindelijk eens vroeger in het seizoen te treffen en niet pas tijdens de DCE Championships.

Namens DCUK meldt chairman Chairman Alan Thompson commented: “I am really pleased we have been able to bring all these parties together for what should be an exciting day of Drum Corps and thank the Corps from Holland and Ireland for making the commitment to come to the UK in July – we look forward to welcoming you all”.

DCE logoJubal zal vrijdagavond 3 juli via Calais naar Engeland reizen, daar zaterdag repeteren, aan de Regional deelnemen en op zondag weer terug naar Nederland keren. Naar verluid doen alle Engelse corps aan deze Regional mee. Het is te hopen dat meer corps van het Europese vasteland dat weekend de oversteek naar Engeland willen maken.

Het is al lang geleden dat Jubal voor het laatst in Engeland aan een contest deelnam. In de jaren ’80-’90 werd regelmatig het Kanaal overgestoken. Eind jaren ´70 was Jubal overigens één van de mede-initiatiefnemers van de succesvolle Anglo-Dutch contests die jaarlijks afwisselend in Engeland en Nederland gehouden werden.