Jubal beleeft enerverende dag in Leeuwarden

By 28 June 2015Jubal

Plezier was er tijdens de goede repetitie en intense teleurstelling en verdriet ontstond bij iedereen toen ‘s middags werd besloten ‘s avonds geen show te gaan doen, nadat een laatste poging om alsnog lijnen op het veld te krijgen helaas was mislukt.

De warm-ups voor het optreden waren goed en ontspannen, er werd gelachen en alle secties wilden gewoon bewijzen en laten horen en zien wat ze konden. Na een laatste moment met het hele corps samen werd het veld betreden. 

Ondanks dat er wel enigszins rekening werd gehouden met een negatieve reactie, ging de primaire reactie van een deel van het publiek bij de leden, (support)staff en bestuur door merg en been. Het boe-geroep kwam bij hen keihard binnen. De gezichten van de guard en front- ensemble, en nadat de shako af ging ook bij de rest van het corps, spraken boekdelen: Frustratie, verbazing, pijn en tranen. Maar ook vastberadenheid.

De manier hoe alle leden daarna samen het programma brachten zorgde voor vertrouwen en trots. Met elkaar laten horen en zien wat we kunnen. En de waardering die een deel van het publiek daarvoor uitte heeft de leden absoluut goed gedaan. Daarvoor willen we dit publiek ook bedanken.

Vanaf de eerste repetitie in 2015 traint Jubal altijd met lijnen en voor elke show dit seizoen worden lijnen in de lengte en breedte gespoten op gras, gekrijt op pleinen of geplakt in het geval van kunstgras. Dit alles is een bewuste keuze, de leden vertrouwen op de lijnen. Wanneer we deze lijnen weghalen brengt het de veiligheid van de leden in gevaar. En uiteindelijk is het argument van veiligheid belangrijker dan welk ander argument dan ook om wel of geen show te lopen.

Begrip voor teleurstelling is er van onze kant zeker ook, voor de teleurstelling van onze leden & (support)staff, bestuur, het publiek dat aanwezig was en de organisaties. We hadden graag onze show laten zien, het corps was er volledig klaar voor. Jubal neemt echter de verantwoordelijkheid wanneer die genomen moet worden en gaat niet wijzen naar anderen. Wij hebben deze keuze gemaakt op de situatie zoals die was. Hier heeft iedereen een mening over, en dat mag ook.

Na de enerverende dag van gisteren is Jubal nu in Calais voor een parade. Vrijdag vertrekt het corps naar Engeland voor de DCUK contest, hier kijken we met elkaar enorm naar uit. Dit zal onze laatste show in Europa zijn voordat we vertrekken voor onze DCI-tour!