Afgelopen zondag hebben drummers van Jubal in de Red Bull Studios in Amsterdam gewerkt aan de opnames voor een aantal tracks van de Producer/DJ GANZ. In het genre van hip hop & electronica is deze artiest bijzonder populair; met name in Australië en Amerika is hij regelmatig op tour langs verschillende festivals en clubs met zijn eigen unieke sound. Jubal kwam via-via in gesprek met zijn management en deze mooie zondag in april was een unieke kans om samen aan nieuwe muziek te werken.
In de live room van de studio werden de field drums neergezet en de sound engineers gingen vervolgens aan de slag om de trommels optimaal te kunnen opnemen. Voor iedere instrument werden meerdere microfoons opgesteld en met behulp van speciale reflecterende schermen werd precies de juiste akoestiek gecreëerd. Iedere speler werd uitgerust met een geluids-monitor waarop alle verschillende instrumenten en een click-track individueel hoorbaar waren. Tijdens het spelen was het geluid van onze Majestic drums direct hoorbaar in je koptelefoon en dat is toch echt wel een ander geluid dan op een winderig voetbel veld; erg professioneel allemaal en heel gaaf om dit mee te maken.
Na een uitgebreide soundtrack, was alles in gereedheid om de nummers in te gaan spelen. Jordy Saämena (GANZ) liet eerst een aantal variaties horen van de tracks die hij wilde opnemen en na een kleine jam-sessie werd al snel duidelijk wat muziekaal goed aansloot bij de muziek die reeds was opgenomen. Alle instrumenten werden vervolgens onafhankelijk van elkaar in meer dan vier sporen tegelijkertijd opgenomen en na een paar uurtjes was er meer dan genoeg materiaal om te gebruiken voor een aantal nieuwe mixes die hij aan het voorbereiden was.
Op dit moment wordt hard gewerkt aan het mixen van alle opnames en naar verwachting komt volgende week de eerste track uit waarop de Jubal drums te horen zijn. Op het eerste nummer zullen er maar een paar korte samples gebruikt zijn, maar waarschijnlijk zullen in aankomende mixes het (drum-) geluid van Jubal vaker gebruikt gaan worden. De middag was in ieder geval een hele mooie start van een mogelijk uitgebreidere samenwerking in de studio; to be continued…