Na een zeer succesvolle tournee van drie weken door de VS afgelopen zomer, heeft Jubal drum & bugle corps voor deze zomer opnieuw een buitenlandse tournee op de agenda staan. In juli reist het corps  voor 13 dagen af naar Italië. Het is alweer de zesde maal dat het corps een trip naar Italië maakt.

affiche LeccoVoor deze tour heeft Jubal een nauwe samenwerking met de Italian Marching Show Band Association, met de organisatie van Quando la Banda Passo, en met de Italiaanse corps Mosson drum & bugle corps, Besana Secutores drum & bugle corps (gezamenlijk nu opererend als Unity), Millenium drum & bugle corps en de Amaseno Harmony Marching Band. Iedereen is zeer enthousiast over onze komst naar Italië en doet er alles aan het ons zo goed mogelijk naar ons zin te maken.
Jubal vertrekt donderdag 7 juli richting Italië en wel naar het prachtige aan het Comomeer gelegen plaatsje Lecco. Daar komt de Jubal karavaan op vrijdag aan. Zaterdag staat een repetitie gepland en deelname aan de prestigieuze “Campionato Italiano Marching Show Bands” in het Rigamonti Stadion. Aan dit Italiaanse kampioenschap doen zo goed als alle Italiaanse showbands en drum & bugle corps aan mee. De IMSB heeft een foto van Jubal al prominent op haar affiche staan.

Op zondag reist Jubal via een toeristische stop in Bergamo door naar Verdello, waar het te gast is bij Millenium drum & bugle corps. I de avonduren vindt in het stadion van Verdello een evenement plaats waar beide corps, aangevuld met een aantal lokale bands, hun shows zullen brengen. Maandagochtend stappen de Juballers in de bus voor een lange rit naar Amaseno in de provincie Frosinone, zo’n 100 kilometer ten zuiden van Rome. Daar verblijft Jubal een aantal dagen bij de Amseno Harmony Marching Band. Er staan diverse optredens op de agenda en de leden krijgen een officieel ontvangst door de burgemeester van Amaseno in het stadhuis. Ter ontspanning wordt er wordt een stop gemaakt aan het strand van Circeo. Een “free day” in de stad Rome mag natuurlijk niet in het programma ontbreken.

italie2016_extraVanuit Rome reist Jubal naar Modena. Daar is op donderdagavond een pre-event gepland als voorbode voor het bekende “Quando la Banda Passo”. Na een korte parade door het centrum van Modena zal een concert gegeven worden op de Piazza. Vrijdag en zaterdag staan de grote Quanda la Banda Passo shows op het programma, respectievelijk in San Felice sul Panaro en in Modena. Op zondag vertrekt Jubal naar het aan de voet van het prachtige Monte Cengio berggebied gelegen Mosson/Cogollo del Cengio in de noordelijke provincie Vicenza. Net als in 2013 vervult Mosson drum & bugle corps hier de rol van gastheer. In 2013 verbleef Jubal daar een week ter voorbereiding op het Wereld Muziek Concours.

Aan de laatste finesses voor de tournee wordt momenteel hard gewerkt. Zo zijn er nog onderhandelingen met een aan het Gardameer gelegen pretpark voor optredens in het park. Tevens staat een tweede “free day” op het programma in Venetië. Dinsdag 19 juli eindigt het verblijf in Italie en vangt de 1200 kilometer lange terugreis naar Dordrecht weer aan.