Met grote trots kunnen we aankondigen dat Jubal in 2016 met een gloednieuw Adams Marching Brass instrumentarium op het veld zal verschijnen. Onlangs werd in het Limburgse Ittervoort het nieuwe partnership tussen Jubal en Adams met handtekeningen bezegeld door Jubal voorzitter Hans Kloppert en Sjonnie van Eeten van Adams.

“De langgekoesterde wens om ons brassinstrumentarium te vervangen gaat met deze bijzondere samenwerking in vervulling”, aldus Kloppert. “Na oriëntatie op nieuwe instrumenten maakten we afgelopen zomer tijdens onze USA Tour in Indianapolis kennis met deze nieuwe lijn Marching Brass van Adams en waren eigenlijk direct verkocht. Eenmaal in gesprek met de firma Adams sloeg de vonk al gauw over. Het is natuurlijk geweldig dat deze prachtige volledig handgemaakte instrumenten gewoon in eigen land gefabriceerd worden!

Jubal is wereldwijd het eerste drum & bugle corps dat op Adams Marching Brass zal spelen. Uniek in deze samenwerking met Adams is dat de instrumenten bij fabricage kunnen worden aangepast aan de wensen van Jubal. “Waar vind je dat?” reageert Jubal brass caption head Ronald Venderbos enthousiast. Hij is lovend over de horns. “Wow, wat een kwaliteit en klank hebben deze instrumenten! Door deze samenwerking wordt de hornline van Jubal naar een hoger niveau getild.”

In Ittervoort is de productie van de nieuwe instrumenten voor Jubal inmiddels in volle gang. De horns worden in de maand april al uitgeleverd. Tijdens Koningsdag zal Jubal zich voor het eerst presenteren met het nieuwe Adams Marching Brass instrumentarium. De tuba’s vragen iets meer productietijd en volgen in mei.

Ook bij Adams steekt men niet onder stoelen of banken blij te zijn is met dit nieuwe partnership. Sales en Export manager Sjonnie van Eeten: “Wij zijn bijzonder verheugd met de nieuwe samenwerking tussen Adams en Jubal drum & bugle corps! Jubal heeft zonder meer bewezen een top korps te zijn in de Europese Drumcorps scene en we zijn zeer trots dat we hen met in Nederland geproduceerde brass instrumenten kunnen voorzien.”