Jubal Drumline naar Litouwen

By 22 October 2015Jubal

Jubal is nog maar net terug van een succesvol concertweekendje in Duitsland, of de Jubal drumline vertrekt vanavond alweer voor het volgende buitenlandse avontuur.

De leden vliegen vanavond naar Vilnius in Litouwen.
In Panevézys, een plaatstje ten noorden van de hoofdstad, vindt dit weekend het eerste marching event van de Baltische staten plaats. Muziekgroepen uit Litouwen, Letland, Estland en Polen komen bij elkaar in de Cido Arena voor een uniek evenement. De Jubal drummers zullen o.a. een clinic/workshop geven onder leiding van Tom Gasparrini en Mike Scott (Bluecoats/Rhythm X). Verder staan natuurlijk enkele optredens op de agenda.

Organisator Daniel Ray (Artspark /Xylo) is erg enthousiast over de komst van Jubal. Een aantal jaar geleden liet hij ook de Blue Devils All Star drumline over komen. Daniel was in 1992 en 1993 drum major voor de Blue Devils en heeft sinds begin deze eeuw zijn carrière in diverse Oostbloklanden vervolgd.

De Cido Arena is de thuishaven voor het muziekproject dat Daniel samen met de Litouwse Brass Band organisatie heeft opgestart. Enkele honderden kinderen zijn er al in betrokken op zowel brass, percussion als ook color guard.