Na een paar uitstapjes naar Italië en Amerika de afgelopen jaren gaat Jubal ook deze zomer weer voor een aantal dagen de landsgrenzen over. Dit maal staat een 10-daagse reis door Frankrijk op het programma. Deze reis is mede tot stand gekomen door nauwe samenwerking met twee bevriende impresario’s: Florian Virgili en Hervé Pommery. Beiden zijn geen onbekenden voor Jubal, want in het verleden is al vaker voor en namens hen opgetreden.

De Jubal karavaan vertrekt op donderdagavond 6 juli vanuit Dordrecht. Eerste bestemming is het in Zuid-Frankrijk gelegen Mazamet. In Mazamet wordt jaarlijks het festival “Fanfares sans Frontières” georganiseerd. Florian Virgili heeft Jubal daar in de 90er jaren leren kennen. Jubal trad eerder op tijdens dit evenement in 1994 en 2001. Op vrijdag en zaterdag staan optredens in Mazamet op het programma. Op zondag 9 juli reist het corps heen en weer naar Lodève voor een aantal optredens.

Alle overnachtingen tot 11 juli zullen in Mazamet zijn. Naast de verschillende optredens benut Jubal de tijd effectief met repetities om zich zo optimaal voor te bereiden op het Wereld Muziek Concours, waar het op 29 juli aan deelneemt. In meerdere plaatsen die tijdens deze tour aangedaan worden krijgt Jubal de beschikking over het plaatselijke stadion/sportcomplex.

De volgende stop op de Jubal “Tour de France” is Puy Guillaume. Heel Frankrijk is die dagen al in de ban van de nationale feestdag. Puy Guillaume viert de bestorming van de Bastille-gevangenis (en daarmee het uitbreken van de Franse Revolutie in 1789) al een dagje eerder met grootse parades en een show in het lokale stadion. Op “le 14 juillet” zelf treedt Jubal op in Issoire, net ten zuiden van Clermont-Ferrand. Daarna gaat de reis naar Noord-Frankrijk waar in het weekend van 15 en 16 juli nog enkele optredens verzorgd zullen worden. Lopende onderhandelingen over die laatste twee data zullen eerdaags ook afgesloten en bevestigd worden.

Jubal continueert met deze “Tour de France” de reeks jaarlijkse buitenlandse reizen die enkele jaren geleden is ingezet. Grootse plannen voor 2018 zijn er ook al. Daarover binnenkort meer!