Mooie show Jong Jubal bij Nationaal Jeugd Festival in Vlissingen

By 6 June 2015Jong Jubal

Zaterdag 11:00 uur; de Jong Jubal bus vertrekt met de twee materiaaltrucks richting Vlissingen. Het weer is veel belovend. Na ruim een uur komen we aan op het sportpark waar het Nationaal Jeugd Festival plaats zal vinden. Als een geoliede machine worden de spullen uitgeladen, kleden de kids zich om en wordt er snel opgewarmd. Showtime is dichterbij dan iedereen denkt.

Vijf over twee loopt Jong Jubal het sportveld op. De prinses zoekend voorop; het korps strak achter haar aan. Het publiek roezemoest wat; hier en daar loopt nog wat publiek rond. Slechts weinigen hebben door de show eigenlijk al begonnen is. Dan klinkt plots een Arabisch muziekje door de boxen van de Jong Jubal installatie. De prinses heeft het korps in groepjes weggestuurd om te gaan zoeken. Ze graven er lustig op los. En nog steeds heeft niet iedereen door dat de show al lang loopt. De speaker vertelt het verhaal en vraagt aan Drum Major Mirte of haar korps klaar is, ze groet het publiek en dan gebeurt er ineens van alles op het veld. Jong Jubal draait een mooie show met sterke muzikale hoogstandjes. Het publiek is verbaasd. Wat een leuke show, wat een leuke bewegingen. Ze zijn dit duidelijk niet gewend. Het is tenslotte een heel andere discipline dan de tamboerkorpsen.

Jong Jubal is weer gegroeid en zet weer een mooie show op het veld, ondanks het vroege tijdstip in het seizoen en nog zonder het laatste nummer. De show eindigt met een geweldig worp van Benjamin (“de boef”) met zijn rifle! Het publiek is onder de indruk en applaudisseert luid.
Omdat er behoorlijk wat tijd is voor de finale, bestaat de middag uit een mix van vrije tijd en repetitie. Zo kan er toch nog wat gewerkt worden aan de show.

Jong Jubal wordt uiteindelijk 6de met 83,20 punten, maar de finale is wel wat anders dan wat wij gewend zijn. De tamboerkorpsen zijn aan het eind van hun seizoen. Vergelijk het maar met ons DCE in september. Dus de winnaar is ook gelijk kampioen (Jong Kamper Trompetter Korps uit Kampen met 87,90 punten). Een spektakel dat enigszins doorkruist wordt door de zon en de bijbehorende warmte. Diverse kinderen hebben er last van, maar met hulp van de EHBO-ers loopt alles toch goed. De Jong Juballers doorstaan het allemaal goed; respect voor al die kinderen van de twaalf aanwezige korpsen!

Na een toch zware finale vertrekken de bus en de diverse meegereisde ouders weer richting Dordrecht. Een geslaagde dag in het zonnige Zeeland met hier en daar een stukje rode huid.


 

Bekijk de foto’s op Flickr:

https://www.flickr.com/gp/jubaldordrecht/Fu09LD