Taptoe Ridderkerk

Zaterdagavond stond de taptoe in Ridderkerk op het programma; deze werd gehouden ter ere van het vijftigjarig bestaan van stichting ToBe Ridderkerk.

Er is was een divers deelnemersveld, want naast Jubal en Jong Jubal waren daar ook de slagwerkgroep van ToBe, Harmonie Slikkerveer, Showkorps Wilhelmina, Jachthoorn- en Trompetterkorps Gemert en Amigo uit Leiden. Voor aanvang van de taptoe deden alle deelnemers mee aan een korte parade vanaf het sportpark. Hierna kon de taptoe beginnen die werd gehouden voor een goed gevulde tribune op een mooi kunstgrasveld van SV Slikkerveer.

Jubal had de kans om Jong Jubal in actie te zien die een heel mooi optreden neerzetten met hun show “The Lost Symbol“, waarin zij een verhaal uitbeelden gebaseerd op een oude oosterse legende. Jubal mag als laatste voor de finale het veld op om hun show “Beyond…” te brengen waarin zij de aarde verlaten, op zoek naar een nieuw thuis. Jubal brengt een goede show, waarin de trouwe toeschouwers diverse aanpassingen in show en muziek hebben kunnen zien en horen, die dezelfde dag nog waren ingestudeerd.

Direct hierna volgt de finale waarbij Jong Jubal zicht invoegt in Jubal zodat zij samen één groot corps vormen. Dit levert een prachtig plaatje op. Na de finale lopen Jubal en Jong Jubal als één corps het veld af en sluiten daarmee een geslaagd weekend af.


 

Foto’s zijn te vinden op Flickrhttps://flic.kr/s/aHskehxHDW.