Dag 1 – USA TOUR 2015

By 16 July 2015Jubal, Other
Jubal-USAtour-2015-Embleem-01_120x120Donderdag 16 juli 2015

Vandaag was het dan zover. Jubal vertrekt naar Amerika voor de USA TOUR 2015. Het is inmiddels alweer de vierde keer dat de club de oversteekt maakt. Het grootste deel van de groep verzamelde in de vroege uurtjes bij het JMC en vanuit daar vertrokken we met de bus richting Schiphol. Tussen half zeven en zeven uur was iedereen op Schiphol. Om het inchecken soepel te laten verlopen was er door het bestuur van Jubal al een hoop voorbereidend werk verricht. Echter voor een aantal mensen moest er op Schiphol vanwege problemen met het Esta formulier nog wat zaken geregeld worden. Door allerlei verbouwingen op Schiphol voelde het daar wat rommelig. Uiteindelijk vertrokken we vanwege drukte met een kleine vertraging.

De reis duurde ruim 9,5 uur en rond 13:00 uur lokale tijd kwamen we aan op het vliegveld van Houston. Het was daar op het vliegveld een oase van rust ten opzichte van het drukke rommelige Schiphol. Na paspoortcontrole, bagage ophalen en bagage checken mochten we naar buiten. Vanuit de koele aankomsthal liepen we via de schuifdeuren tegen een warme muur aan van ruim 36 graden.

De chauffeurs waaronder ook Gary, die vorige tour ook één van onze chauffeurs was, stonden klaar met de bussen. Alle koffers in de bus en vertrekken naar onze slaapplek. Bij het gebouw aangekomen waren oud-lid Kees Koenen en zijn vrouw vanuit Canada na een trip van 3600 km gearriveerd. Kees is één van de vier truckchauffeurs. Ook de twee dames van de kookploeg stonden in hun camper te wachten. Compleet voorzien van oranje kleding, boa’s en oranje sjerp. De dames van de kookploeg waren tot voor kort onderdeel van de kookploeg van de Glassmen. Echter dat DCI corps neemt momenteel niet deel aan de competitie. Dus deze dames boden zich heel graag aan om te helpen. Ook zij hadden reeds vele miles achter de rug om in Houston te geraken.

aankomst_2

Onze slaapruimte blijkt er zeer gezellig uit te zien, maar wel wat krap om met z’n allen een luchtbed uit te rollen. Tijdens pogingen om onderdak te vinden in een grotere school met meer douches brachten we met de leden een bezoek aan de Wallmart. In alle gangpaden kwam je leden van Jubal tegen op zoek naar slaapbenodigdheden, etenswaren, kleding en muggenspray. Dit laatste item was uiteraard gewoon bij de “tuinartikelen” te vinden. Via oud-lid Rien Koekoek, wonende te Houston, was geregeld dat er vantevoren luchtbedden en waterjuggs besteld konden worden. Deze stonden al klaar bij de slaapplaats, dus daar hoefde in de Wallmart niet voor gerend te worden. Na het eten kwam de mededeling dat het gezellige maar krappe gebouwtje onze slaapplek werd. Dat werd puzzelen maar uiteindelijk kon een ieder op een luchtbed z’n ogen sluiten.